Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De Video Show - René Vaillant

publicatiedatum: vr 28 januari 2022

Cultuur Platform Woerden organiseert Cultuurcafés om lokale cultuurmakers een podium te bieden. Dat kan nu niet live, maar gelukkig wel in Cultuurcafé “De Video Show”! Elke week staat een andere cultuurmaker in de spotlights. René Vaillant maakt prachtige tekeningen, fraaie foto’s en met zijn drone geweldige video’s.

 

Woerden is een geliefd onderwerp van zijn creaties, liefst vroeg in de ochtend als de stad nog in rust is. Hij heeft oog voor schoonheid en ziet dat ook bij hem om de hoek.


René is een creatieve geest, altijd al geweest. Dat beperkt zich niet tot beeld -al was hij als vrijwilliger cameraman bij RPL Woerden- maar ook als drummer staat hij zijn mannetje. In menig bandje waren zijn skills te horen.


Beroepsmatig leeft hij zich uit als zelfstandig vormgever en designer, voornamelijk in de standbouw. O wacht, zet die zin in de verleden tijd want beurzen zijn er niet vanwege corona. Maar René ziet altijd mogelijkheden en bedacht een oplossing: hij zocht zijn schetsblok en potloden weer op, haalde een dronecertificaat en verdiepte zich in digitale fotobewerking. Bekijk deze video voor het resultaat! Met dank aan Luca Vaillant.