Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Funderingsschade in Woerden

publicatiedatum: wo 26 januari 2022

Er is steeds meer aandacht voor funderingsschade. Een fundering die in een slechte staat is kan voor grote schade zorgen. Het Kennis Centrum Aanpak Funderingen (KCAF) doet hier landelijk onderzoek naar.Woerden ligt ook in een aandachtsgebied voor (houten) paalfunderingen. De gemeente Woerden heeft een online funderingsloket waar u terecht kunt voor informatie en advies.

 

 De fundering in Woerden

Grote delen van gemeente Woerden bestaan uit slappe klei of veen. Op deze bodem kan alleen gebouwd worden door het gebruik van een fundering (de ondergrond waar een gebouw op steunt). Het is belangrijk om te weten wat voor soort fundering er onder uw woning of bedrijfspand aanwezig is.

Een fundering die in een slechte staat is, kan namelijk na een tijd de woning niet meer ondersteunen. En dat kan voor grote schade zorgen. Scheve vloeren, scheuren in de muren en plafonds, ongelijkmatige zakkingen van de woning zijn voorbeelden van problemen die ontstaan door funderingsschade. Als woningeigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor de situatie van uw fundering en het onderhoud ervan.

Er is steeds meer aandacht voor funderingsschade. Het Kennis Centrum Aanpak Funderingen (KCAF) maakt een overzicht van alle meldingen uit het hele land en doet hier onderzoek naar. U vindt een overzicht van de aandachtsgebieden op de aandachtsgebiedenkaart van het KCAF. Ook Woerden ligt in een aandachtsgebied voor houten paalfunderingen.

 

Gemeente Woerden heeft een online funderingsloket.

Daar kunt u terecht voor informatie en advies. Ook vindt u bij het funderingsloket antwoord op de meest gestelde vragen.

Op deze pagina vindt u informatie over de situatie in Woerden.

 

U bent zelf verantwoordelijk voor de situatie van de fundering van uw eigen woning en het krijgen van de informatie over de situatie van uw fundering. Staat uw woning in een aandachtsgebied, dan bent u dus ook zelf verantwoordelijk voor de onderzoeken die nodig zijn en de kosten die erbij horen.

 

bron/afbeeldingen: website gem Woerden