Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wijzigingen parkeerbeleid Woerden

publicatiedatum: zo 16 januari 2022

Met ingang van 2022i zijn de laatste wijzigingen van het nieuwe parkeerbeleid actief. De gemeente zetten ze nog een keer voor u op een rijtje, (zie onder). Overigens: tot en met 31 januari 2022 parkeert u nog steeds het eerste uur gratis in de parkeergarages Castellum en Defensie-Eiland. (voor de zones zie kaart parkeerservice onder)

 

Wijzigingen parkeerbeleid
Met ingang van 3 januari zijn de wijzigingen van het nieuwe arkeerbeleid actief. We zetten ze nog een keer voor u op een rijtje:
• De maximale parkeerduur in zone B wordt verlengd van twee naar drie uur.
• Er worden 39 parkeerplaatsen toegevoegd aan het bestaande aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar is voor vergunninghouders in zone B.
• In zone D wordt een tarief van 5 euro per uur of deel daarvan toegevoegd. Dat met een maximum van 20 euro per kalenderdag. Het tarief was hier 20 euro, ongeacht de parkeerduur.
• Het uitsterfbeleid voor eerste bewonersvergunningen in zone A en B is uitgesteld tot na de evaluatie van het parkeerbeleid in de komende zomer en tenminste tot 1 september. Voor tweede bewonersvergunningen  blijft deze regeling van kracht.
• De prijzen van het eerste, tweede en het ondernemers­ abonnement in de garage blijven gelijk en stijgen niet mee met de inflatie. De vergunningen doen dat wel.

 

Stop & Go plaatsen en werkparkeervergunning
Er zijn ook kleine knelpunten opgelost, waaronder de Stop&Go plaatsen.

Zo zijn bij de VVV, Cafetaria ‘t Pleintje en de begraafplaats specifieke kortparkeerplekken gemaakt. Hier kan met gebruik van de blauwe kaart een half uur worden geparkeerd.

Voor theater het Klooster zijn twee laad­ en losplekken naast het gebouw gemaakt en er zijn een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor rouw­en trouwdiensten voor de ingang van de Opstandingskerk.
Voor ondernemers, die werkzaamheden in een zone moeten uitvoeren, waarbij het voertuig nodig is voor de werkzaamheden, wordt een werkparkeervergunning mogelijk.

 

Lees alle informatie op de website www.woerden.nl/parkeerbeleid