Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Meespelen in musical over rampjaar

publicatiedatum: vr 14 januari 2022

Voor de jubileummusical Water en Vuur worden nog enkele spelers gezocht. Vanwege het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat in september en oktober de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende waterlinieplaatsen. In Woerden wordt de voorstelling gespeeld in het Klooster vanwege Woerden 650 jaar stad.

 

 Dat is precies 350 jaar en twee dagen na de Slag om Kruipin, die buiten Woerden is uitgevochten.
Voor het script van Michiel van de Burgt schreef componist Florian van der Reijden prachtige, eigentijdse muziek.

 

 Het verhaal
De jonge prins Willem III leidt bij Bodegraven het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Om het Franse leger tegen te houden zet hij polders onder water. Maar veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar van onervaren jongen uit in de redder die ons land nodig heeft.
De Limburgse Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij de Nieuwerbrugse Marieke. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.


De grote rollen zijn inmiddels ingevuld door talentvolle spelers. Voor kleinere rollen wordt nog gezocht naar enkele spelers die de cast willen versterken.


Kijk voor meer informatie op: www.musicalwaterenvuur.nl.