Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Januari start 3e ronde cultuur steunpakket.

publicatiedatum: zo 26 december 2021

Cultuur- en erfgoedinstellingen in de provincie Utrecht, die als gevolg van de coronacrisis zwaar zijn getroffen, kunnen in januari voor de derde keer een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. Zo is te lezen op de website van de provincie Utrecht. er is nog ongeveer 0,8 miljoen beschikbaar voor de getroffen regionale theaters en podia.

 

Deze 0,8 miljoen is nog over van de oorspronkelijke zes miljoen euro. De inhoud van het steunpakket is afgestemd met gemeenten, fondsen, het Rijk en de culturele sector en ziet er uit als hieronder.

 

Geleden schade

Instellingen die een subsidierelatie met de provincie hebben, zoals kasteelmusea worden gesteund in de geleden schade. Instellingen zonder subsidierelatie met de provincie kunnen bijvoorbeeld terecht bij hun eigen gemeente.

 

Programmeringsregeling

Deze regeling is bedoeld voor regionale theaters en podia die ondanks de publiekterugval of extra kosten, toch voorstellingen en activiteiten kunnen programmeren. ,,Het is belangrijk dat er voorstellingen gemaakt blijven worden waarmee ook ondersteunende beroepsgroepen, zoals gezelschappen en technici zijn geholpen. Aanvragen kunnen worden ingediend via het subsidieloket vanaf half januari.’’

 

Talentvolle makers

Om talentvolle beeldend kunstenaars, muzikanten, theatermakers en dansers aan het werk te houden ontvangen drie productiehuizen voor talentontwikkeling opnieuw een bijdrage voor de begeleiding van deze professionals. Het gaat hierbij om overwegend jonge makers die geholpen worden bij het ontwikkelen van nieuwe of bestaand werk. De drie productiehuizen die een bijdrage krijgen zijn: Het Huis (dans en theater), de Coöperatie (muziek) en de Machinerie (beeldcultuur).

 

Cultuur inovatiefonds

Het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht is bij de start van de coronacrisis opgericht. Het Innovatiefonds biedt financiering voor het onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren van innovatieve ideeën in de gehele provincie Utrecht. Instellingen kunnen in januari 2022 opnieuw een aanvraag doen bij het Innovatiefonds.

 

 

Bron: https://www.provincie-utrecht.nl