Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kerstboominzamelactie kinderen afgelast

publicatiedatum: wo 29 december 2021

Helaas heeft de gemeente Woerden moeten besluiten om de jaarlijkse kerstboominzameling door kinderen begin januari af te lasten. Gezien het oplopend aantal besmettingen, is het niet gewenst om veel ouders, kinderen en afvalmedewerkers samen te laten komen op één dag en plek. (wel worden kerstbomen (v.a. 11 jan.) meegenomen tijdens de inzamelrondes.

 

Ophalen kerstbomen

U kunt uw kerstboom in de week van maandag 11 t/m vrijdag 15 januari tijdens de gebruikelijke inzamelrondes aan de weg / bij de inzamelplek zetten. De vuilnismannen nemen de kerstbomen dan tijdens hun inzamelrondes mee. Bent u ‘m al eerder beu, dan kunt u uw kerstboom ook inleveren bij de Milieustraat.

 

Dump uw boom niet op straat buiten deze data. Zo houden we het netjes en voorkomen we brandstichting. Er wordt dit jaar geen vergoeding per kerstboom gegeven. 

 

Recycling kerstbomen

Alle opgehaalde kerstbomen worden gerecycled: na versnippering en bewerking worden de bomen hergebruikt als bodembedekker, afdeklaag op paden in tuinen, parken en wandelgebieden, (stal-) strooisel, compost of kattenbakkorrels.

 

We hopen de mooie inzameltraditie voor kinderen uiteraard begin 2023 gewoon weer op te kunnen pakken. Voor nu, een fijne jaarwisseling en een heel mooi 2022 toegewenst.