Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kieslijst lijst v.d. Does

publicatiedatum: do 23 december 2021

Op de Algemene Ledenvergadering van LijstvanderDoes is vastgesteld wie ze op de kieslijst zetten. Er staan 25 mensen op en de eerste 10 mensen op deze kieslijst willen ze graag nader voorstellen:

 

 

Eerste 10 mensen op kieslijst van LijstvanderDoes

 

1.     Lenie van Leeuwen

 

Woont in Molenvliet/Woerden. Is fractievoorzitter en lijsttrekker. Bijna 4 jaar in de raad als raadslid. Wil heel graag dat er in Woerden weer 24/7 spoedeisende hulp en medicijnverstrekking beschikbaar komt. Goede doorstroming en randwegen rondom Woerden staan op haar verlanglijstje, evenals een woning voor iedereen. Ook moeten de gemeentelijke financiën in orde zijn en wil ze graag duurzame energietransitie, met oog voor de gezondheidsrisico’s.  Haar motto: Medische Zorg 24/7 dichtbij, daarmee maak je Woerden blij!

 

 

2.     Stan Droogh

 

Woont in Molenvliet/Woerden. Is met zijn net 20 jaar het jongste lid van LijstvanderDoes. Studeert in Utrecht. Zijn interesses liggen bij de ruimtelijke ordening, en milieu. Ook wil hij als jongeman, de jongeren een stem geven in de raad. Hij is al aan het warmlopen als fractie-assistent van LijstvanderDoes en heeft veel zin om als raadslid aan de gang te gaan.

Motto: Politiek is ook ruimte  en groen voor jongeren die mee willen doen!!

 

 

3.     Monique Verheyen

 

Geen onbekende in Harmelen en omstreken. Is al 4 jaar raadslid en wil graag door. Haar interesses liggen op het gebied van de Energietransitie en de speeltuinvoorzieningen. Ook het Sociaal Domein draagt zij een warm hart toe.  Zij bemant het politieke spreekuur van LijstvanderDoes in het Dorpshuis van Harmelen samen met Herma.

Motto: Ja tegen Zonnelint, Nee tegen turbinewind!!

 

4.     Herma Verbeij

 

Een nieuw gezicht wellicht, maar iemand met veel politieke ervaring zowel als gemeenteraadslid als wethouder. Haar specialiteiten liggen op het gebied van het Sociaal Domein, Onderwijs, Participatie en wonen. Momenteel heeft zij zitting in de Participatieraad, die de gemeente adviseert op velerlei gebieden. Zij heeft heel veel zin in een functie in de raad. Zij doet samen met Monique het politieke spreekuur van LijstvanderDoes in het Dorpshuis in Harmelen. Haar motto is: Woerden zijn we met elkaar, een mooie groene en leefbare gemeente!

 

5.     Kristel Noordergraaf

 

Een van de jongere talenten bij LijstvanderDoes. Ze is in Woerden geboren en tegenwoordig wonend in Kamerik. Ze is bij de Woerdense bevolking sinds 2016 bekend als actievoerder tegen de leegstand van sociale huurwoningen. Op dit moment loopt zij zich als fractie-assistent van onze partij al een poosje warm. Haar interesses liggen op het gebied van wonen, werk & inkomen, dierenwelzijn, natuur, milieu en energietransitie. Zij verheugt zich erop om in de raad als raadslid nog meer te tonen wat zij in haar mars heeft. Motto: Geen leegstand in Woerdens woningland!!

 

 

6.     Jaap van der Does

 

Deze man behoeft nauwelijks toelichting, wie kent hem niet? Ons oudste fractielid is met zijn 80 jaar al meer dan 25 jaar met veel plezier werkzaam als raadslid in de raad.  Hij is oprichter van onze partij en inzetbaar op alle gebieden die aan bod komen in de raad. De belangen van onze bevolking komen bij hem altijd op de eerste plaats.  Het wekelijkse politieke spreekuur  in de Reehorst is op zijn initiatief opgezet en is nog steeds de laagdrempelige manier voor de inwoners om hun (politieke) problemen te komen bespreken. Een uitspraak van Einstein die Jaap graag citeert is zijn motto: Zonder de bij sterven wij!!

 

7.     Chris van Iersel

 

Nog een oudgediende en een bekend gezicht van LijstvanderDoes. Ook al meer dan 25 jaar ervaring als raadslid. Heeft als specialisatie het milieu, openbare ruimte en de ruimtelijke ordening. Bij heel veel mensen uit de gemeente Woerden bekend als stadsimker van Woerden. Hij weet veel en kan dan ook enthousiast vertellen over de bloemetjes en de bijtjes. Zijn motto is: Blij met bloeiende bermen en bomen!

 

8.     Lia Arentshorst

 

Sinds 4 jaar raadslid en wil graag verder. Een bekend gezicht in Woerden, heeft 25 jaar een juwelierszaak in de Voorstraat gehad en helpt in de Plint met: “Samen zijn samen doen”. Heeft de afgelopen jaren het Sociaal Domein, en recreatie onder haar hoede gehad. Wil meer huiskamers van de buurt in Woerden om eenzaamheid terug te dringen. Helpt al jaren mee om de zorg in Woerden terug te krijgen.

Zet zich samen met Lenie in om in Woerden een Ouden Huis te realiseren.

Haar motto: Alternatieve huisvesting voor ouderen ook in de gemeente Woerden!

 

9.     Harold Niericker

 

Nog een nieuw gezicht wellicht. Heeft 3 jaar geleden als kandidaat voor U26 samen met Lenie en Jaap op de provinciale lijst gestaan. Heeft een nuchtere en onderzoekende geest, en weet heel goed wat hij wel en niet wil voor Woerden. Zijn belangstelling gaat uit naar verkeer en energietransitie.  Op dit moment is hij bij LijstvanderDoes de webmaster van de partij.  Zijn motto: www. wie doet er lokaal met ons mee!

 

 

10.  Saph Metekohy

 

Een bekende vrouw in Woerden met Molukse achtergrond en heel veel talenten. Ondanks alles wat zij in haar leven heeft meegemaakt blijft zij een positief mensenmens en zet ze zich in voor de gemeenschap. Vooral inclusie (iedereen doet mee, ook lhbti+ ) en Sociaal Domein ligt haar nauw aan het hart, daarvoor wil zij zo veel mogelijk bereiken. Voor Cultuur kun je haar altijd wakker maken want dit heeft haar grote belangstelling. Haar levensmotto is “Je bent niet door iets heen gegaan om er vervolgens niets mee te doen”.