Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Intocht Sint en Piet

publicatiedatum: ma 6 december 2021

De Sinterklaasintocht stond al lange tijd gepland op 13 november. Echter corona maakte het de organisatie onmogelijk om binnen de geldende maatregelen deze intocht op traditionele wijze plaats te laten vinden. Dus geen stoomboot en duizenden mensen in en om de haven maar een optocht van sint en zijn pieten door heel Woerden was er wel.

 

De sint in een, volgens sommige kinderen "supermario-jeep" en zijn gevolg in diverse voertuigen daarachter. zo konden de kinderen toch de jarige bisschop, en zijn "hulpjes",  begroeten.

 

Ook waren er aangepaste activiteiten zoals de audientie, een vossejacht, een lespakket voor scholen en een kleurwedstrijd.

 

 

wilt u de foto's zien KLIK HIER.

 

Roetveegpiet.

Er waren (voor de oplettende kijkers), een paar, pieten bij de activiteiten die, dit jaar voor het eerst,  qua uiterlijk, niet geheel zwart of bruin waren. (maar met roetvegen)

De organisatie volgt hiervoor sederd een vorig jaar genomen besluit het onderstaande beleid.

 

Eind 2020 is tijdens de Algemene ledenvergadering de komst van de roetveegpiet ingestemd.

Dit betekent dat bij de activiteiten in 2021 voor het eerst enkele vrijwilligers als roetveegpiet geschminkt zullen gaan worden.

Onze Pieten bepalen zelf hoe vaak ze door de schoorsteen gaan en wij als organisatie vinden het belangrijk om hier gehoor aan te geven, met als voornaamste reden de herkenbaarheid als persoon wanneer men niet volledig (bruin, niet zwart) geschminkt wordt. In een stad als Woerden waar veel mensen elkaar kennen en het merendeel van vrijwilligers zich op meerdere activiteiten inzet, is dat een belangrijk aspect. Het opgestelde beleid omtrent het uiterlijk van onze pieten wordt elk jaar geƫvalueerd en waar nodig aangepast aan de actuele situatie. (bron website Sintinwoerden)