Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Verplicht 1,5 meter afstand!

publicatiedatum: do 25 november 2021

Vanaf gisteren is de 1,5 regel opnieuw ingevoerd. Volgens het kabinet is het houden van 1,5 meter afstand een van de belangrijkste basisregels om het aantal besmettingen terug te dringen. Politie en boa’s gaan handhaven op de verplichte 1,5 meter afstand. Mensen die zich er niet aan houden, krijgen een waarschuwing en evt. daarna een boete van 95 euro.

 

1,5 meter afstand tenzij…

De verplichting geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder, maar niet voor mensen die tot één huishouden horen en ook niet op plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is, zoals in de horeca, in theaters, bij evenementen of op het terras. De anderhalve meter afstand is bijvoorbeeld ook verplicht in winkels. Een sport beoefenen waar afstand niet mogelijk is, blijft kunnen.

Lees hierover het laatste nieuws van de Rijksoverheid.

 

Markten in Woerden en Oudewater

Marktmeesters in Woerden en Oudewater zijn gevraagd om met een advies te komen over de weekmarkten. Op de weekmarkten komen de attentieborden weer terug. Wie de 1,5 meter-verplichting niet opvolgt, zal vooralsnog niet streng worden aangesproken. We wachten verdere verscherpte maatregelen van het kabinet af.

 

Bron: gem Woerden