Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Orakelplein in Molenvliet wordt opgeknapt

publicatiedatum: di 23 november 2021

Op dit moment wordt er op het Orakelplein hard gewerkt om het deel rondom het water van ‘de Molenvliet’ tussen het Kruidvat en de bloemist Pels op te knappen en te vergroenen. Dit is de eerste fase van het plan om het Orakelplein op te knappen. Het initiatief voor het opknappen van het Orakelplein is ontstaan vanuit Duurzaam Woerden,

 

samen met het Wijkplatform Molenvliet, inwoners en de ondernemers van het Orakelplein. Voor het verder uitwerken en het uitvoeren van het initiatief wordt nauw samengewerkt met de gemeente.

De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door Van Bunnik en duren tot ongeveer week 50.


Samen met de buurt

Naast het vergroenen van het plein, wordt het plein ook opgeknapt. Bij het eerste deel, tussen het Kruidvat en bloemist Pels, wordt onder andere het hekwerk opnieuw geverfd, krijgen alle prullenbakken dezelfde uitstalling en wordt de kapotte lamp vervangen.

 

Rondom het water van ‘de Molenvliet’ wordt een beleeftuin gemaakt. Dat betekent dat bomen meer ruimte krijgen om te groeien en er een bloemenweide en struiken geplant worden.

 

Via een wandelpad loop je zo door het groen, waarbij je als bezoeker op een van de bankjes kunt genieten van de beleeftuin.

 

Op 11 december wordt het bloemenmengsel met elkaar geplant. Iedereen die dat leuk vindt, kan meehelpen. Aanmelden kan via ronald@wijkplatformmolenvliet.nl.