Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Llezing : tieners en autisme

publicatiedatum: ma 15 november 2021

Op dinsdagavond 30 november om 19.30 uur komt Suzanne Agterberg een lezing geven over tieners en autisme en het belang van goede psycho-educatie. De Woerdense Laura Koelink-Wortman is trainer in deze regio en zal ook aanwezig zijn om over de training te vertellen en vragen te beantwoorden.

 

De lezing  is in de Weddesteynkapel, Hofplein 37, 3445 ZB Woerden.

Inloop vanaf 19.15 uur. Einde programma om ongeveer 22.00 uur.

 

Het begrijpen en begeleiden van tieners met autisme is niet eenvoudig. Suzanne gaat in op het belang van goede psycho-educatie aan tieners als het gaat om enerzijds het kennen van hun eigen autisme, maar vooral ook het (kunnen) omgaan met hun eigen noden en behoeftes. En hoe jij als ouder, leerkracht of begeleider hierin kunt ondersteunen. De basis van deze lezing wordt gevormd door het boek ‘Vind je eigen weg met jouw autisme’.

 

In de lezing komen aan de orde: Welke processen spelen er, zichtbaar én onzichtbaar, bij jongeren met autisme, waar zij, maar ook hun omgeving, rekening mee moet houden; Autisme in de puberteit: wat zijn (extra) uitdagingen; Psycho-educatie en ondersteuning door middel van de wegwijzers; (psycho-educatie over) Stress bij autisme: het belang van zelfregulatie; Psycho-educatie door middel van ‘oneliners’: spreek dezelfde taal!