Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Op het podium met Broken Brass

publicatiedatum: do 11 november 2021

Blazers en percussionisten dit is je kans het podium op te gaan met Broken Brass. Zaterdag 27 november is Broken Brass te zien bij poppodium Het Klooster. Met ruim 400 internationale podia- en festivalshows onder de riem is Broken Brass een overrompelende live machine geworden met een eigentijdse New Orleans marching band-sound.

 

Speciaal voor blazers en percussionisten die willen weten hoe de unieke Broken Brass sound tot stand komt en willen meespelen in de groove van Broken Brass is er ’s-middags een bijzondere workshop. Na afloop mogen de deelnemers zelfs mee het podium op!

 

Tijdens de workshop worden (amateur)muzikanten uitgedaagd om op een nieuwe manier naar hun instrument te kijken. De workshop is geschikt voor alle koper- en houtblazers, drummers en percussionisten. De workshop is uitdagend voor zowel jeugd als volwassenen, en kan op het niveau van de doelgroep worden aangepast.

 

Deze workshop geeft niet alleen een dosis energie en speelplezier, maar laat ook ruimte voor improvisatie, eigen inbreng en creativiteit. Er wordt gewerkt aan (een van de) nummers uit het ‘Broken Brass Songbook’ en dit resulteert uiteindelijk in een gezamenlijk optreden. De workshop wordt gegeven door de bandleden van Broken Brass. Alle deelnemers worden begeleid door een workshopleider van hun eigen instrument en kijken mee over de schouder van de andere instrumenten.

 

Na een korte introductie wordt er aan het nummer gewerkt. Er zal inhoudelijk naar de muziek worden gekeken, waarbij onder andere manier van spelen, articulatie, houding, ademhaling, maar vooral ook (podium)presentatie, spelplezier en improvisatie aan bod komt. Er wordt gezamenlijk gerepeteerd aan het gekozen nummer en onder leiding van Broken Brass naar een korte eindpresentatie worden toegewerkt.

 

De voorstelling van Broken Brass is op zaterdag 27 november om 20.15 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via kloosterwoerden.nl voor € 17,50.

De workshop is zaterdagmiddag om 14.00 uur, meer informatie en inschrijven kan via: https://www.kloosterwoerden.nl/broken-brass-workshop-zaterdag-27-november/