Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Boerendijk nog voor kerstdagen gereed

publicatiedatum: do 28 oktober 2021

In de week van 1 november begint aannemer Jos Scholman aan de laatste fase van de herinrichting van de Boerendijk. Hiermee ligt het project voor op schema, wat betekent dat de herinrichting nog voor de feestdagen klaar is. Voor die tijd zijn er nog wel de nodige afsluitingen op diverse plekken en is ook de Boerendijk nog een tijdje in beide richtingen dicht.

 

Start laatste fase
Komende week wordt er geasfalteerd op het deel tussen de Hoge Rijndijk en de kruising met de Chrysantstraat. Daarmee komt fase 4 tot zijn einde. De laatste fase beslaat het deel van de Boerendijk vanaf het kruispunt met de Chrysantstraat tot en met het begin van de Waardsebaan, iets voorbij de brandweerkazerne. Deze route gaat vanaf 1 november in beide richtingen dicht, inclusief het kruispunt met de Chrysantstraat. Hiermee is de Chrysantstraat gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar vanaf de richting Boerendijk.

 

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden in de laatste fase is de Boerendijk in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Verkeer richting het centrum rijdt via de Oostdam. We monitoren de drukte op de omleiding. Omleidingen worden met borden aangegeven. Een kaart kunt u vinden op www.woerden.nl/projecten

Om hinder voor fietsers, scootmobielen en rolstoelen te beperken, leggen wij een bypass aan bij het  Essenpad zodat fietsverkeer deze route kan blijven gebruiken. Voetgangers kunnen gebruikmaken van dezelfde omleiding als de fietsers.

 

Hulpdiensten
Tijdens de voorbereiding van de werkzaamheden is er zorgvuldig contact geweest met alle betrokken partijen om de verschillende verkeersomleidingen op elkaar af te stemmen en hinder zoveel mogelijk te beperken. Met nood-en hulpdiensten hebben wij aparte afspraken gemaakt, zodat zij een goede bereikbaarheid houden. Voor de brandweer geldt dat zij in deze fase gebruikmaken van de achteruitgang en via de Lindenlaan rijden wanneer zij moeten uitrukken.

 

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Jozef Israëlslaan en de Boerendijk? Download dan de gratis de bouw app ‘Boerendijk Woerden’ van aannemer Jos Scholman.

De app is te verkrijgen in de Appstore en in de Playstore. Hierin houdt de aannemer informatie over zijn werkzaamheden up to date.

 

bron gem; Woerden