Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Bijeenkomst Creatief Centrum Woerden

publicatiedatum: zo 24 oktober 2021

Op 11 november 2021 organiseert KUNSTaandenRIJN een bijeenkomst voor belangstellenden die willen meedenken over de vraag welke volgende stappen ze nu kunnen zetten om de realisatie van een Creatief Centrum Woerden dichter bij te brengen.

 

Deze bijeenkomst bouwt voort op het onderzoeksrapport van de initiatiefgroep CCW dat op de website van KUNSTaandenRIJN en hieronder te downloaden is.


Het College van B&W van de Gemeente Woerden heeft aangegeven te gaan werken aan meer vierkante meters voor cultuur in Woerden. Het CCW is bij uitstek geschikt om hieraan een bijdrage te leveren. Er ligt nu een marktonderzoek voor het CCW en we zijn bezig met een programma van eisen met een fatsoenlijke financiële onderbouwing.


Op de bijeenkomst van 11 november willen we met u doordenken over deze belangrijke vragen:

  • Hoe zou een CCW kunnen worden gefinancierd?
  • Op welke locatie kan dergelijk centrum worden gehuisvest?
  • Aan welke eisen moet die locatie voldoen?
  • Hoe ziet een mogelijke programmering eruit?

Als u belangstelling heeft om aanwezig te zijn stuurt u dan een email met uw gegevens aan kunst.woerden@gmail.com. De bijeenkomst zal worden geleid door Claire van Lammeren.

 

Kunstaandenrijn.woerden
Van der Valk Boumanlaan

 

Het rapport van de initiatiefgroep kan hier worden gedownload.

  • Wie zijn wij?

Wij zijn een initiatiefgroep die nadenkt over de oprichting van een Creatief Centrum Woerden (CCW). De groep bestaat uit José Nouwen (secretaris), Eveline van Ginneken, Ton IJlstra (voorzitter), Onno Schmitz en Elly Waterman.

De initiatiefgroep wordt ondersteund door de Stichting KUNSTaandenRIJN Woerden.

  • Wat is onze droom?

Het CCW is een werk- en ontmoetingsplek voor creatievelingen. Een broedplaats voor nieuwe kunstuitingen en samenwerkingsmogelijkheden tussen verschillende disciplines. Wij denken aan een laagdrempelige plek waar activiteiten plaatsvinden voor vele doelgroepen, waarbij we samenwerking met het Sociaal Domein waardevol vinden.

In het centrum werken kunstenaars (amateurs en professionals) zelfstandig in ateliers. Er is ruimte om te exposeren en werk te verkopen.

Kunstenaars kunnen cursussen en workshops aanbieden, Woerdenaren kunnen hieraan deelnemen en hun wensen uiten wat betreft het type lessen.

Het CCW streeft naar financiële onafhankelijkheid, zodat het zichzelf kan bedruipen.