Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Audities Musical met Woerdens veldslag

publicatiedatum: zo 17 oktober 2021

Op 13 november zijn audities voor de musical Water en Vuur, gemaakt voor het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. In 2022 wordt naast Woerden 650 jaar stad, ook gevierd dat de waterlinie in 1672 het Franse leger stopte. In de musical staat prins Willem III voor lastige keuzes in zijn hoofdkwartier bij Bodegraven.

 

En de liefde tussen soldaat Jeff en de Nieuwerbrugse Marieke wordt op de proef gesteld, wanneer Jeff naar het slagveld bij Woerden marcheert.

 

Meespelen?

Meld je aan voor de audities op 13 november via www.musicalwaterenvuur.nl.

De voorstelling gaat in september en oktober 2022 op tournee langs theaters binnen de waterlinie.

 

Speellijst

Onder voorbehoud

 • 9 september - Garenspinnerij, Gouda
 • 30 september - Het Evertshuis, Bodegraven
 • 1 oktober - Het Evertshuis, Bodegraven
 • 7 oktober - Parktheater, Alphen aan den Rijn
 • 8 oktober - Theater Vianen, Vianen
 • 13 oktober - Theater het Klooster, Woerden
 • 14 oktober - Arto Theater, Schoonhoven
 • 15 oktober - Theater Peeriscoop, Gorinchem


Water en Vuur

De nieuwe musical Water en Vuur speelt zich af tijdens het jaar 1672. Het jaar waarin ons land van vier kanten werd aangevallen. Rond het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie volgen we verschillende personages die het Rampjaar ieder op hun eigen manier beleven.

 

De jonge prins Willem leid het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Om het Franse leger tegen te houden zet hij polders onder water. Maar veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar van onervaren jongen uit in de redder die ons land nodig heeft.

 

De Limburgse Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij een lokale meid. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.

 

Audities musical Water en Vuur

 • De auditie voor deze musical productie is op zaterdag 13 november 2021.
 • De locatie is het Wierickehuis te Nieuwerbrug, onderdeel van de Oud Hollandse Waterlinie.

Van de auditanten wordt verwacht dat ze een musical song ten gehore brengen voor de commissie bestaande uit regisseur Michiel van de Burgt, choreograaf Sharon Slachter en musical director Michel de Valk. Naast de musical song krijg de kandidaat een scène opgestuurd om te studeren en te vertolken bij de auditie.

 • Na de audities volgt er een keuze door de commissie en mocht het noodzakelijk zijn volgt er nog een tweede ronde.

Repetities

Eind februari starten de repetities, veelal op vrijdagavond. Daarnaast zijn er elke studie zaterdagen in het voorjaar en een studie weekend eind augustus. We zullen zo effectief als mogelijk gaan werken waarbij er dus tegelijkertijd gezongen, gespeeld en gedanst kan worden omdat we diverse ruimte tot onze beschikking hebben. Van alle zang- dansstukken kom video’s en studietracks.

Projectbijdrage

Voor deelname aan deze dure productie vragen wij een projectbijdrage van €270,-