Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Water drinken voor de kunst

publicatiedatum: zo 26 september 2021

'De Theatertroep' (theatergroep) en Mister Kitchen (voedselproducent) gaan water verkopen. Waarom? Omdat op dit moment de winst op bronwater in de (cultuur)horeca regelrecht naar enkele grote internationale bedrijven stroomt, waarom zouden deze geldstroom niet terug laten vloeien naar de kunstenaars en cultuurplekken waar er dagelijks van wordt genoten?

 

Van iedere verkochte liter van hun l’eau pour l’art gaat er minimaal 6 cent  naar het Cultuurfonds. Een simpele verandering in een bestaande stroom leidt zo tot bronwater dat kunst en cultuur voedt.

 

Water vindt altijd een weg.

Maar door het wegstromen van veel inkomsten uit ons cultuurland, dreigt er momenteel droogte. Daarom zetten de Theatertroep en Mister Kitchen de kraan open met 'l’eau pour l’art'. Water voor de kunst. Letterlijk levenswater voor filmmakers, theatermakers, beeldend kunstenaars, schrijvers, componisten en andere cultuurmakers.

 

'Kunstklanten'

Met rond de 2.000 musea, muziekpodia, theaters, bioscopen en concertzalen met een horecavoorziening, bestaat er een diverse klantenkring die groot genoeg is om een verschil te maken. Een simpele verandering in een bestaande stroom leidt zo tot bronwater dat kunst en cultuur voedt.

Benieuwd bij/in welke Woerdense cultuur instellingen we straks dit kunnen bestellen.

 

De Makers

L’eau pour l’art is een initiatief van De Theatertroep en Mister Kitchen.

  • De Theatertroep is een zeskoppig Amsterdams collectief bestaande uit Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever. Met hun motto “Lat omhoog, drempel omlaag” staan ze op festivals als De Parade en Lowlands en in theaters door heel Nederland en België.
  • Mister Kitchen is een culinair driemanschap dat bestaat uit Daan Faber, Igor Sorko en Maarten Hoekstra. Ze schrijven al 15 jaar over eten, organiseren het Weekend van de Rollende Keukens én hebben een eigen vegan & delicious voedingsmerk. Daarnaast zijn zij sinds 2021 de culturele en culinaire kwartiermakers van rijksmonument de Centrale Markthal in Amsterdam.


Bestellen?

Vanaf eind September kun je plat en bruisend water voor de kunst direct bestellen bij de Sligro.

Je kunt als ondernemer ook direct bestellen bij de organisatie via hun website.

 

bron : site organisatie