Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Boek over de Utrechtsestraatweg.

publicatiedatum: za 25 september 2021

Na in 2014 mede een boekje te hebben geschreven over de Havenstraat kreeg Ed van Keimpema het idee om een soortgelijk boekje over de Utrechtsestraatweg te schrijven. De vergelijking met die uitgave gaat echter niet meer op. Na Het doorzoeken van de stadsarchieven, historische databases, publicaties en kranten, aangevuld door vele interviews gaat het boek straks 300 pagina’s en ruim 500 foto’s bevatten.

 

Na vele jaren met een onderbreking van een paar jaar voor het mede-schrijven van het boek over het Landgoed Bredius en het laatste jaar aangejaagd, gemotiveerd en geholpen door de redactie (bestaande uit een spontaan burgerinitiatief) ligt er nu een drukklaar manuscript.

 

Het boek zelf zal november a.s. verschijnen.

 

Het boek beschrijft de historie van de weg, de veranderingen door de tijd, en de bebouwing (toen en nu). Naast een leesboek vol geschiedenis is het ook een kijkboek met vele historische plaatjes.

 

U kunt het nu bestellen door het overmaken van € 30,- per boek op bankrek. NL60 ABNA 0464 5007 61 t.n.v. R. Stueck, o.v.v.: Boek USW + uw eigen tel.nr. en adresgegevens.

 

Lees meer in dit ARTIKEL van het AD