Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Videoshow 28 : Singelkunst

publicatiedatum: za 25 september 2021

Singelkunst: terug van weggeweest! Rein Souwerbren vertelt over deze openlucht expositie die in 2022 weer te water gaat. Een grote variëteit aan kunstwerken ontworpen door net zo’n divers gezelschap van kunstenaars gaat de Singel gedurende zes weken sieren. PS: Ze zoeken ook nog sponsors om dit feestje voor jong en oud te realiseren. 18 maart t/m 24 april 2022 in de Singel van Woerden. www.singelkunst.nl

 

LINK VIDEOSHOW 28

 

Cultuur Platform Woerden organiseert Cultuurcafés om lokale cultuurmakers een podium te bieden. Dat kon een tijd lang niet live, maar gelukkig wel in Cultuurcafé “De Video Show”! Sinds februari 2021 staat elke week een andere Woerdense cultuurmaker in de spotlights.


Vijfentwintig jaar geleden was het een fenomeen in Woerden: Singelkunst. Drijvende kunstwerken op het water, eentje zelfs aangevreten door de ratten want zo schoon als nu was de Singel toen nog niet. Na drie edities was de koek op, maar het stond voor eeuwig met een glimlach in ons geheugen gegrift.


Wie in het Westdampark was op 5 september, zag een koe drijven in de Singel. Geen echte natuurlijk, maar wél eentje met de tekst Singelkunst.nl op haar nek. Een voorbode van wat ons te wachten staat? Inderdaad!


Rein Souwerbren is één van de vrijwilligers die helpt Singelkunst nieuw leven in te blazen. Hij vertelt in De Video Show over de openlucht expositie die in 2022 in een modern jasje weer te water gaat. Een grote variëteit aan kunstwerken ontworpen door net zo’n divers gezelschap van kunstenaars gaat de Singel gedurende zes weken sieren. Volg de ontwikkelingen via social media. Ze zoeken ook nog (hele kleine tm grote) sponsors om dit tweejarige feestje voor jong en oud te realiseren; kijk op www.singelkunst.nl voor meer informatie.


WEBSITES
www.singelkunst.nl