Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Cursus Creatief Schrijven

publicatiedatum: zo 19 september 2021

Voor iedereen die zin heeft om iets meer te doen met schrijven, start op dinsdagavond 5 oktober de Cursus Creatief Schrijven waarin je de beginselen leert van proza, poëzie en non-fictie met enige theorie, leren van elkaar en feedback. Je leert dat je inspiratie uit heel veel dingen kunt halen, kleine alledaagse voorvallen zijn soms al genoeg en ook in eenvoudige voorwerpen zit een verhaal.

 

Je kunt ze veranderen, uitvergroten, een (andere) stem geven, combineren met eigenschappen en emoties. Je ontdekt dat er al heel veel verhalen in jezelf zitten en dat een verhaal het beste overkomt als je vanuit eigen ervaring schrijft. Daarnaast leer je een personage ontwikkelen en hoe je kunt vertonen in plaats van vertellen.


Inhoud cursus
De cursus is als volgt opgebouwd:

  • Les 1. Begin bij jezelf met kennismaking, leren liegen en dagelijkse voorvallen.
  • Les 2. Inspiratie is overal met taalmoment, inspiratieboekje en specifiek schrijven.
  • Les 3. Creatief leren denken met verrassende combinaties, nieuwe functies en een dichtvorm.
  • Les 4. Imiteren doet leren met zintuiglijk associëren, emoties en een dichtvorm.
  • Les 5. Creëer je personage met associëren, vertelperspectief en personage spannend maken.
  • Les 6. Laat me beleven met van vertellen naar vertonen, beelden oproepen en de column.

Deze cursus wordt gegeven door Winny van Rij, docent en schrijfcoach van Schrijfhuis Groene Hart. Zij geeft al ruim twee jaar het maandelijks Schrijfcafé, maar waar het Schrijfcafé is bedoeld om inspiratie te krijgen, leer je in deze cursus zelf inspiratie vinden. Krijg je bij het Schrijfcafé creatieve oefeningen aangereikt, in deze cursus ontwikkel je je eigen creatieve denken. Is alles dat je schrijft tijdens het Schrijfcafé goed, nu ga je kritischer te werk en krijg je feedback. Je leert bepaalde wetmatigheden en regels vanuit enige theorie, je leert vooral door doen en je ontdekt of jouw teksten goed over komen, en zoals je ze hebt bedoeld. Je wilt je lezer er immers bij houden.

 

Info
De cursus bestaat uit zes wekelijkse avonden van 19.30 tot 22.00 uur en vindt plaats bij House of Arts. De prijs voor de cursus bedraagt 150 euro per persoon.
Aanmelden
Heb je interesse? Stuur een mail naar winny@schrijfhuisgroenehart.nl om je aan te melden. Hier kun je ook terecht voor meer informatie. Bellen mag ook: 06-52696029.