Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Jeugdlintjes: Jonge Helden gezocht.

publicatiedatum: wo 15 september 2021

Gemeente Woerden reikt Jeugdlintjes uit! Kent u een jonge held? Een kind tussen de 4 en 18 jaar dat het verschil maakt in Woerden, Harmelen, Kamerik of Zegveld? Zet hem of haar dan met het Jeugdlintje in het zonnetje! Met de uitreiking van Jeugdlintjes wil de gemeente Woerden de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren waarderen én stimuleren.

 

 

De uitreiking van de Jeugdlintjes vindt plaats voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in januari 2022 (datum volgt nog).

 

Het Jeugdlintje is een prijs voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar die zich op een bijzondere manier vrijwillig inzetten voor anderen. Zo maken zij van Woerden een nog mooiere gemeente. Die inzet kan om van alles gaan, zoals het helpen van een zieke buurvrouw, actievoeren voor een goed doel, vrijwilligerswerk bij een sport- of muziekvereniging, het verrichten van een heldendaad of het opzetten van een grootschalige schoonmaak-/opruimactie in de wijk.

Jaarlijks reikt de gemeente maximaal tien Jeugdlintjes uit (vijf in de categorie 4 t/m 12 jaar en vijf in de categorie 13 t/m 18 jaar).

 

Initiatiefnemer Arjan Noorthoek (wethouder Jeugd): “Ik ben super trots op alle kinderen en jongeren die iets goeds doen voor hun omgeving. Dat zijn er veel in Woerden en zij maken het verschil! Hoog tijd dat we hen als gemeente in het zonnetje zetten. En daarmee eens naar alle positieve dingen van de jeugd kijken.”

 

Spelregels.

Een kind komt in aanmerking voor een Jeugdlintje als het aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 

  • de leeftijd is minimaal 4 en maximaal 18 jaar ten tijde van de prestatie/daad
  • hij of zij woont in de gemeente Woerden
  • zet zich op eigen initiatief belangeloos en vrijwillig in voor een ander of voor de samenleving
  • en/of heeft een bijzondere prestatie of daad geleverd
  • de inzet duurde minimaal een half jaar in het afgelopen jaar of het ging hier om een eenmalige bijzondere prestatie
  • de jongere is door zijn/haar daad een voorbeeld voor anderen
  • sluitingsdatum is 1 november, latere aanmeldingen schuiven door naar een volgend jaar

Wethouder Arjan Noorthoek: “Grote en kleine gebaren van kinderen en jongeren komen in aanmerking voor een Jeugdlintje. Van belang is in ieder geval dat het gebaar positief is en ten dienste van anderen.”

 

Aanmeldformulier

Aanmelden van kandidaten is mogelijk via het aanmeldformulier op de website van de gemeente Woerden. Het aanmelden van groepen is niet mogelijk. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden maar wel met goedkeuring van ouders/verzorgers. Meer informatie over het aanmelden, de spelregels en de selectieprocedure is te vinden op www.woerden.nl/jeugdlintje.

 

Jury

Een jury beoordeelt de aanvragen en bepaalt. Die jury bestaat dit jaar uit vier of vijf personen, onder andere uit wethouder Arjan Noorthoek. De overige juryleden worden momenteel nog gezocht.