Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zelf (lokaal) groenten produceren

publicatiedatum: zo 12 september 2021

Op 14 september organiseert Progressief Woerden i.s.m. de Herenboeren, Farming communities en de Zelfoogsttuin De Groenteboer uit Kamerik een online meeting over lokaal zelf produceren. Dit concept waarbij inwoners als lokaal eigenaar of abonnementhouder met een boer zelf groentes verbouwen/oogsten en eventueel vee houden wordt al op meerdere plekken in Nederland toegepast.

 

We hopen dat dit ook in Woerden van de grond kan komen.

Stel je eens voor, dat iedereen in Nederland elke dag vers eet, dat wat het land voortbrengt. 17 miljoen mensen zijn vitaler en gezonder dan nu, iets wat ze zelf ook ervaren. Stel je voor dat we in een land leven met frisse lucht en een mooi, aantrekkelijk, eetbaar en (be)leefbaar landschap. Stel je voor dat we ons eigen eten uit onze eigen omgeving halen.

 

Progressief Woerden wil graag kansen verkennen om in Woerden meer op een andere manier om te gaan met boeren en groentes verbouwen.

 

Daarom organiseren we hier in samenwerking met de Farming Communities en de Zelfoogsttuin ‘Tuinderij de Groenteboer’ uit Kamerik een online meeting over. En nodigen iedereen die dat wil, van harte uit om aan te sluiten, mee te denken en mee te doen. Wij geloven dat de manier waarop we ons land gebruiken net zo divers en elkaar versterkend zou moeten zijn als een ecosysteem. Geen monocultuur dus maar socio-, econo- en biodiverse landschappen.

Inschrijven hier