Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

“de Kievit” : Cider-proeverij

publicatiedatum: za 11 september 2021

Op zondag 12 september kunnen bezoekers van het natuur en milieucentrum “de Kievit” deelnemen aan een proeverij van zelfgemaakte ciders afkomstig van appelrassen op het natuurterrein. Ook aan kinderen is gedacht, voor hen is er een wandelroute met opdrachten in de boomgaard uitgezet. Tevens is het mogelijk de gerestaureerde daglonershuisjes te bezichtigen.

 

Proeverij onder de hooiberg

12 september - 14:00 - 16:00


Proeverij ciders onder de hooiberg.
De appelrassen Early Victoria en Groninger Kroon zijn een enkele van de appelrassen die in de boomgaard op de Kievit staan. Het zijn soorten die al vanaf eind 1800 in Nederland worden gekweekt. De perensoort Bonne Louise d’Avranches wordt al vanaf 1780 gekweekt en is ook te zien in de boomgaard.


Op zondag 12 september kunnen de bezoekers van het natuur en milieu centrum “de Kievit” deelnemen aan een proeverij van zelfgemaakte ciders afkomstig van appelrassen op het natuurterrein.

 

Kinderen
Voor kinderen is er een wandelroute in de boomgaard uitgezet. Aan de hand van een werkboekje met opdracht leren de kinderen meer over hoogstamvruchtbomen en de appel- en perenrassen op de Kievit.
De activiteiten vinden plaats op het historisch en natuur- en milieueducatie centrum “De Kievit”.

 

Iedereen is van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur op het terrein gelegen aan de Hollandse kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk of via de ingang naast Bisschopshof 2 te Harmelen.

 

daglonershuisjes

Tevens is het mogelijk de gerestaureerde daglonershuisjes te bezichtigen. Vrijwilligers van Stichting De Kievit zijn de hele middag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u kijken op de website www.dekievitharmelen.nl