Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Ruim 16.000 euro voor de Mantelmeeuw

publicatiedatum: do 9 september 2021

Ruim 16.000 euro is de opbrengst van de collecte die in augustus werd gehouden voor hospice- en terminale thuiszorgorganisatie De Mantelmeeuw. Zo’n honderd collectanten gingen in Woerden, Kamerik, Zegveld, Harmelen en Linschoten langs de deuren. Voor het eerst dit jaar kon ook via een tikkie worden gedoneerd. Ruim 10% van de huishoudens maakte daarvan gebruik.

 

Het viel niet mee, ook door de vakantietijd, om aan voldoende collectanten te komen.

Toch haalden al die vrijwilligers met hun collectebussen dit mooie bedrag op, overigens een record in de geschiedenis van De Mantelmeeuw!

 

Zorg in hospice èn thuis
Stichting De Mantelmeeuw in Woerden geeft ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Dat gebeurt niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan maar juist ook – wat terminale mensen vaak graag willen - thuis. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om alle terminale zorgvragers goed te kunnen helpen. Met de huidige ontwikkelingen in de zorg blijven mensen langer in hun eigen huis.

De verwachting is dat er ook bij terminale mensen thuis steeds vaker inzet nodig is van een deskundige Mantelmeeuw-vrijwilliger.

 

Training

Vrijwilligers starten bij De Mantelmeeuw met een uitgebreide training en worden ook tijdens hun ‘loopbaan’ in de terminale zorg op verschillende manieren goed gecoacht.
Wie zelf graag iets waardevols wil betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven is welkom bij De Mantelmeeuw.