Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Woerden, wordt vervolgd’

publicatiedatum: ma 6 september 2021

Creatief project voor Woerden 650 jaar stad KUNSTaandenRIJN gaat schrijvers en tekenaars een kans geven om creatief samen te werken aan het maken van een geïllustreerd verhaal. Het thema is “Woerden, wordt vervolgd”.

 

De deelnemers kunnen begeleiding krijgen in de vorm van een korte cursus van vier bijeenkomsten. Aanmelden kan tot en met 15 september, via kunstaandenrijn.nl/650

2022, Woerden 650 jaar stad.
In 2022 heeft Woerden 650 jaar stadsrechten. Een feestelijke gebeurtenis waar Woerden een heel jaar aandacht aan besteedt. KUNSTaandenRIJN doet hier aan mee met het project Taal & Teken.
Schrijvers en tekenaars die samen geïllustreerde verhalen schrijven onder het thema ‘Woerden wordt vervolgd’.

Met dit thema richten wij ons op de toekomst van Woerden en bouwen voort op het rijke verleden van de stad. Iedere Woerdenaar kan zich inschrijven om mee te doen en wij koppelen schrijvers en tekenaars aan elkaar. Zij gaan samenwerken met als resultaat voor elk koppel een toekomstfantasie: een tekening met een verhaal erbij of een verhaal met een tekening daarbij.

 

voorbeeldverhaal van Winny en Elly

Unieke kans
Veertig personen (20 tekenaars en 20 schrijvers) bieden wij bovendien de kans hun vaardigheid in schrijven of tekenen te ontwikkelen in een vierdelige cursus onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven). De andere deelnemende schrijvers en tekenaars koppelen wij ook in duo’s, zij kunnen zelf aan de slag. Alle deelnemers in dit project krijgen een bijzondere kans om met een andere blik te schrijven en tekenen en om samen te werken met iemand met andere vaardigheden.

Cursus Taal & Teken
Om de eerste verhalen tijdens de startbijeenkomst op zaterdag 12 maart 2022 gereed te hebben in de hoop dat we dan iets kunnen presenteren, gaan we al in dit najaar van start met de cursus.
Die vindt plaats op de vier maandagmiddagen 11 oktober, 25 oktober, 8 november en 22 november.
De eerste bijeenkomst is een ludieke kennismaking waarbij we duo’s van schrijvers en tekenaars  vormen. Alle koppels gaan onder leiding van de docenten brainstormen en hun ideeën voor een verhaal en tekening bepalen. Tijdens de twee cursusbijeenkomsten die volgen, gaat Marijke aan de slag met de tekenaars en Winny met de schrijvers. Tussendoor is er onderling contact tussen de koppels en de docenten om tijdens het laatste cursusmoment alles samen te voegen. Dan is er ook aandacht voor presenteren. In 2022 komt er opnieuw een cursus op de zaterdagmiddagen 15 januari, 29 januari, 12 februari en 26 februari.

En dan…
Wie wat tekent of schrijft wil dit ook wel onder de aandacht brengen en daarvoor hebben we een aantal ideeën. Voor wie dat leuk lijkt denken we aan:
• verhalencafés in 2022 waarin alle schrijvers en tekenaars hun verhaal voordragen en hun tekening laten zien. Natuurlijk mogen andere Woerdenaren komen luisteren;
• een aantal films waarin een selectie van de schrijvers/tekenaars hun verhalen kunnen voorlezen en de illustraties tonen, geschikt om uit te zenden via RPL Woerden, verspreid over het feestjaar 2022;
• publicatie van de verhalen en tekeningen op digitale media zoals Facebook en Twitter, in de nieuwsbrief van KUNSTaandenRIJN, de nieuwsbrieven en/of websites van de docenten.
• een expositie van de tekeningen met de verhalen erbij;
• voorleesmomenten bij de Social Sofa in het Westdampark.


Meedoen?
Krijg je zin om mee te doen en kun je op de voorgestelde data van een van de serie cursussen op maandagmiddag in oktober/november 2021 of op zaterdagmiddag in januari/februari 2022? Schrijf je dan in op https://kunstaandenrijn.nl/650. Dank zij een bijdrage van de organisatie van Woerden650 zijn de kosten van de cursus beperkt en bedragen 30 euro voor de vier bijeenkomsten per persoon. Wie geen cursus hoeft, maar wel wil meedoen, kan zich ook melden. De kosten hiervoor bedragen 5 euro per persoon voor administratieve zaken.

https://creatiefkleurenarchief.nl/                                            https://schrijfhuisgroenehart.nl/