Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Corona Update: terugblik Augustus

publicatiedatum: za 4 september 2021

148 positieve testuitslagen voor Woerden gemeld. Het aantal besmettingen in augustus daalde flink, toch stijgen de cijfers aan het einde van de maand weer. De delta-variant vraagt om blijvende alertheid. Het kabinet voorspelde flinke versoepelingen vanaf 20 september en promoot zelftesten. Dit en lokale info van de gemeente site leest u hieronder

 

Coronanieuws > terugblik augustus 2021

 

Besmettingscijfers

In augustus zijn door de GGD 148 positieve testuitslagen voor Woerden gemeld. Dat is een mooie daling ten opzichte van juli. Toen ging het nog om 511 positieve testen. De laatste 1,5 week zien we wel weer een toename van het aantal besmettingen. In de vierde week van augustus (51) ging het om 2x zoveel besmettingen als in de eerste week (24). Alert blijven dus!Scholen waren gesloten vanwege de vakantie. 4x is een besmetting geconstateerd bij een kinderdagverblijf of BSO. 1x in een woonzorgcentrum.  

Versoepelingen in het vooruitzicht

Met een slag om de arm voorspelde premier Mark Rutte dat we vanaf 20 september mogelijk de 1,5 meter los kunnen laten en ook niet langer thuis hoeven te werken. Laten we duimen dat dit tegen die tijd ook kan. Vanaf 30 augustus mogen het MBO, HBO en de universiteit onder voorwaarden weer als vanouds op locatie lesgeven.

Testen

Ook wanneer u gevaccineerd bent kunt u besmet zijn. U wordt dan wellicht niet ziek, maar kunt het virus wel doorgeven aan een ander. In augustus kreeg elk huishouden een brief om gratis 2 zelftesten te bestellen bij het Rijk. Het advies luidt: gaat u ergens heen waar u een groep mensen ontmoet, doe dan van tevoren een zelftest. En bent u positief getest: blijf thuis en maak een testafspraak bij de GGD. De testtent van de GGD bij het gemeentehuis maakt begin september plaats voor een mobiele testbus.

Vaccineren

Op veel plekken kan nu ook zonder afspraak gevaccineerd worden. Bent u nog niet gevaccineerd? Overweeg de mogelijkheid dan toch nog eens goed. U beschermt uzelf en anderen. Bedenk dat de mensen die nu met corona in het ziekenhuis liggen niet gevaccineerd zijn of extra kwetsbaar zijn.