Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Plusbus, Rembrand, Graag gedaan: Vrijwilligers gezocht

publicatiedatum: wo 8 september 2021

Helpen met boodschappen, klussen of activiteiten? Word jij een nieuwe vrijwilliger? Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Niet alleen school en werk draaien weer op volle toeren. Ook de vrijwilligersdiensten van Hart voor Woerden starten in september en er is nog hulp nodig. Ga jij dit schooljaar als vrijwilliger aan de slag bij een van onderstaande vrijwilligersdiensten?

 

Bij Rembrandt

Dit is een ontmoetingsactiviteit voor mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie die nog geen zorg nodig hebben. Hier kunnen zij deelnemen aan een divers activiteitenprogramma waarbij bewegen, ontmoeten en op een leuke manier het geheugen trainen centraal staat. Bij Rembrandt is op zoek naar vrijwilligers die ervoor zorgen dat de deelnemers een leuke middag hebben op maandag en donderdag. Als vrijwilliger breng je het gesprek op gang, verzorg je koffie of thee en begeleid je de activiteiten. Vind jij het ook belangrijk dat mensen met geheugenproblemen zo lang mogelijk gewoon meedoen in de samenleving? Meld je aan als vrijwilliger!

 

Plusbus

Vanaf september rijdt de Plusbus weer door Woerden. Minder mobiele ouderen worden met de bus naar de Jumbo in Molenvliet gereden. Daar kunnen zij hun boodschappen doen, een kopje koffie of thee drinken en worden ze vervolgens weer teruggebracht naar huis. Om zoveel mogelijk ouderen van dienst te kunnen zijn, zoeken we vrijwilligers. We zijn op zoek naar vrijwillige chauffeurs en vrijwilligers die de deelnemers een handje kunnen helpen wanneer dat nodig is. De Plusbus rijdt op maandag en vrijdag.

 

Graag Gedaan

Dit is de praktische vrijwilligersdienst van Hart voor Woerden. De vrijwilligers helpen mensen met kleine, praktische klussen in en rondom het huis. Naast dat je iemand een enorme dienst bewijst door bijvoorbeeld te helpen met het wieden van onkruid, is het een leuke manier om mensen te ontmoeten. We zoeken momenteel niet alleen uitvoerende vrijwilligers, maar ook vrijwillige telefonisten om de vragen aan te nemen. Heb jij een groot hart, ben je sociaal en heb je een uurtje per week over? Kom helpen bij Graag Gedaan!  

 

Ben jij geknipt als vrijwilliger voor Bij Rembrandt? Of spreekt de Plusbus jou heel erg aan? Reageer op de vacatures op www.woerdenvoorelkaar.nl of mail direct naar info@hartvoorwoerden.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 0348 42 11 01.