Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Groen Klimaatplein

publicatiedatum: wo 1 september 2021

Samen met de gemeente Woerden en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR), heeft Tuincentrum de Bosrand in Woerden gekozen om ook een ‘Groen Klimaatplein’ te beginnen om bezoekers te stimuleren hun tuin en omgeving "te vergroenen". Vandaag zal dit plein geopend worden door wethouder Ad de Regt (gemeente Woerden) en Constantijn Jansen op de Haar (HDSR)

 

 

Vele tuincentra over heel Nederland hebben, in samenwerking met overheidsorganisaties, een klimaatplein in het tuincentrum staan.  Tijdens de opening van het klimaatplein staan we stil bij: ‘Waarom is het zo belangrijk om Nederland te vergroenen?’

 

 Toelichting

Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met extreem weer. Heftige regenbuien, lange droge periodes en extreme hitte. Om ervoor te zorgen dat we goed om kunnen gaan met deze veranderingen, is het belangrijk om aan de slag te gaan. Naast stappen die de overheid zelf kan nemen, hebben we daarvoor ook inwoners nodig. In de gemeente Woerden is maar liefst 60% van de grond van inwoners.

 

Met het klimaatplein helpen we inwoners om aan de slag te gaan hun tuin te vergroenen. Met tips, voorbeelden en subsidies van de gemeente kunnen inwoners aan de slag om hun tuin aantrekkelijk te maken voor vogels, bijen, vlinders en andere dieren, wateroverlast te voorkomen en klaar te maken voor de toekomst.

Tuincentrum De Bosrand, Rietveld 36a, Woerden