Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Corona Update: Voorzichtig de 1,5 meter loslaten....

publicatiedatum: ma 23 augustus 2021

De gemeente Woerden publiceert het laatste coronanieuws. de1,5 meter afstand loslaten? Dat zou fijn zijn! Minister President Mark Rutte gaf aan dat dit per 20 september mogelijk is. Nog wel met een flinke slag om de arm.

 

Gemeentelijk Coronanieuws
HoudHet onderwijs krijgt het voortouw. MBO, HBO en universiteiten hoeven na 30 augustus niet langer de 1,5 meter aan te houden. Wel mondkapjes op in de wandelgangen en 2x per week een zelftest.

Vanaf 20 september volgt de rest van de samenleving. Thuiswerken is dan niet meer nodig.

 

Het is wel de bedoeling dat iedereen regelmatig een zelftest doet. Bijvoorbeeld bij terugkeer van vakantie of wanneer u een groep mensen gaat ontmoeten. Zelftesten zijn voor een paar euro overal te koop bij drogist en apotheek. Ook krijgt iedereen twee gratis zelftesten van het Rijk.

In augustus ontvangt u een brief met een QR-code. Daarmee kunt u de testen gratis bestellen via zelftestenbestellen.nl.

 

Discotheken en nachtclubs blijven voorlopig nog gesloten. Zij krijgen financiƫle steun.

Ook voor evenementen zijn er nog maar beperkt mogelijkheden.

 

Het meest effectieve middel om het virus tegen te gaan is een vaccinatie. Op veel plekken kunt u in de maand augustus zonder afspraak terecht. Bijvoorbeeld bij het vaccinatiecentrum aan de Bleek 1 in Woerden. Bent u nog niet gevaccineerd? Denk er dan nog eens goed over na. Het zou zo fijn zijn wanneer we ons geen zorgen meer hoefden te maken over het virus, omdat voldoende mensen gevaccineerd zijn. Kijk voor alle locaties op prikkenzonderafspraak.nl.