Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Geen Akoestival in 2021 wel SnaktPruk

publicatiedatum: zo 8 augustus 2021

In het onderstaande persbericht kondigt het Soapbestuur aan dat ook het Akoestival van 2021 niet door zal gaan. De vrijwilligers van de organisatie zien geen kans om binnen de maatregelen van de overheid een veilig festival te organiseren. Gelukkig gaat het SnaktPruk (Kunstpark) dat altijd gelijktijdig georganiseerd werd, op 5 september wel door.

 

Zie HIER voor SnaktPruk (Kunstpark) op 5 september

dat gelukkig (voorlopig?) wel door kan gaan

 

Persbericht Akoestival
Op maandag 2 augustus kondigde demissionair premier Rutte nieuwe maatregelen aan inzake de Corona maatregelen voor ééndaagse festivals.
Deze maatregelen zijn voor het Akoestival dusdanig ingrijpend dat het SOAP bestuur, de Stichting Open Akoestisch Podium achter de organisatie van het Akoestival, heeft moeten besluiten het Akoestival dit jaar niet door te laten gaan.


De maatregelen doen zeer ernstig afbreuk aan het mooie open karakter van het festival. Hekken plaatsen om het festivalterrein en zware toegangscontroles dragen niet bij aan de open en ongedwongen sfeer die normaal in het Westdampark heerst.


Daarnaast is een toegestane aantal festivalbezoekers van 750 mensen maar een fractie van het aantal dat normaal gesproken van ons mooie festival geniet.
Het Akoestival wordt gedragen door vrijwilligers. Iedereen, het bestuur, de vrijwilligers op de dag zelf en de muzikanten die optreden doen dit geheel vrijblijvend. Een groot deel van de kosten wordt gedragen door sponsoren. De te verwachten opbrengsten wegen helaas niet op tegen de kosten voor alle extra maatregelen.


Al met al een moeilijke beslissing. De muzikanten stonden te trappelen om eindelijk weer eens voor een enthousiast publiek op te treden. Er werd uiteraard al druk geoefend. En Woerden en omstreken was ook wel weer toe aan een mooi muzikaal festival! De organisatie was er ook klaar voor….maar helaas. We nemen onze verantwoordelijkheid in deze.


Namens het bestuur van SOAP wensen we iedereen nog een hele fijne zomer en we hopen jullie allemaal te zien op Akoestival 2022!