Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nederlandse Literatuur bij Volksuniversiteit

publicatiedatum: do 5 augustus 2021

De Boekentour is een nieuw thema van de Volksuniversiteit Het Groene Hart, waarin ze de liefde voor literatuur en boeken in het algemeen met u willen delen. Dit jaar is het thema Nederlandse Literatuur. In zeven literaire lessen nemen ze je mee naar de mooiste boeken en hun schrijvers. Bij inschrijving voor deze hele reeks krijg je een toegangsbewijs voor de lezing die Adriaan van Dis op vrijdag 24 september.

 

Schrijf je in voor één of meer van de lessen. (zie schema onder) In een ongedwongen sfeer en op een gezellige manier verdiepen we ons in wat een boek bijzonder maakt.

 

De docente laat je kennismaken met alle facetten van het boek.

Praat mee en leer meer over de achtergronden van boek en schrijver.

 

Programma:

  • Woensdag 22 september:  KliFi - Adriaan van Dis
  • Woensdag 3 november:  Marieke Lucas Rijneveld – Mijn lieve gunsteling
  • Woensdag 8 december:  Adriaan van Dis – De wandelaar
  • Woensdag 12 januari: Arthur Japin  – Mrs. Degas
  • Woensdag 9 februari:  Astrid Roemer - Was getekend
  • Woensdag 9 maart:  Maxim Februari  - Klont 
  • Woensdag 13 april:  Esther Gerritsen - De trooster

We gaan ervan uit dat je voor deze les het boek gelezen hebt om zo met elkaar van gedachten te kunnen wisselen over de inhoud van het boek.

 

Schrijf je in voor deze unieke serie boekbesprekingen en krijg als eerste een kaartje voor de lezing van Adriaan van Dis live op vrijdag 24 september, waarmee Volksuniversiteit Het Groene Hart het nieuwe seizoen opent.

De prijs van deze  hele serie literaire lessen (€ 170,-) is inclusief entreebewijs voor deze lezing en een consumptie. een enkele literaire les is € 24,-

 

 

In ‘KliFi’ van Adriaan van Dis zijn De Oranjes verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven. Jákob Hemmelbahn, zoon van Hongaarse vluchtelingen, verbaast zich over de gelatenheid van zijn medeburgers. Geheel tegen zijn aard verzet hij zich en geeft hij een stem aan de slachtoffers van een lokale overstroming. ‘KliFi’ is een bitter vrolijke vertelling over uit de pas lopen, over onze neiging tot aanpassen en veinzen, en over lastige vriendschappen.