Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Overlast werkzaamheden op de A12

publicatiedatum: do 15 juli 2021

van 27 september tot 7 oktober is de A12 in de richting van Gouda tussen Oudenrijn en Nieuwerbrug voor alle verkeer afgesloten. Wel mogelijk is het om bij Nieuwerbrug de A12 op te komen. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn er minder rijstroken. Rijkswaterstaat voert in deze periode werk-zaamheden uit zoals asfalt vervangen, onderhoud aan vangrails, verlichting, viaducten en bermen.

 

Het advies van Rijkswaterstraat* is om vanaf Utrecht richting Den Haag om te rijden via de A2, A9 en A4.

Wil je naar Rotterdam, dan neem je tijdens de wegafsluiting de A2, A15 en A16.

 

Woerden en m.n. vervoersbedrijven in onze gemeente gaan hier fors wat van merken. Verschillende bedrijven hebben al bezwaar gemaakt tegen de werkwijze hierbij waarmee alle rijstroken worden afgesloten.

 

Op de A12 tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk richting Den Haag vinden ook werkzaamheden plaats, maar blijft een beperkt aantal rijstroken toegankelijk.

 

 

Info Rijkswaterstraat

  • wanneer: van  Maandag 27 september 21.00 uur tot donderdag 7 oktober 2021 05.00 uur
  • Waar: Het groot onderhoud op de A12 vindt plaats tussen Utrecht knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk in de richting van Den Haag.

    - Tussen Utrecht knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug is de A12 richting Den Haag volledig afgesloten.
    - Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk in de A12 richting van Den Haag vinden ook werkzaamheden plaats, maar blijft oprit Nieuwerbrug (13) voor het grootste gedeelte van de tijd open.

 

Let op: Zeer ernstige verkeershinder

De afsluiting van de A12 veroorzaakt zeer ernstige verkeershinder. Omleidingen en langere reistijden die op kunnen lopen tot 60 minuten, zijn helaas niet te voorkomen. Een korte, aaneengesloten afsluiting van de snelweg is noodzakelijk, om relatief veel werk te kunnen verzetten en de veiligheid van weggebruikers te kunnen blijven garanderen.