Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

“Woerden wordt vervolgd…”

publicatiedatum: za 12 juni 2021

Het is volgend jaar 2022. Woerden is dan 650 jaar stad. Een feestelijke gebeurtenis waar Woerden een heel jaar aandacht aan besteedt. Wij van KUNSTaandenRIJN doen hier graag aan mee met het project Taal & Teken. Daar hebben we al eerder over geschreven op deze website. Iedere Woerdenaar kan zich nu inschrijven om mee te doen.

 

Op de foto Marijke Abbink (links) en Winny van Rij (rechts).

 

Een creatief project voor Woerden 650 jaar stad

Wij koppelen schrijvers en tekenaars aan elkaar. Schrijvers en tekenaars gaan samen geïllustreerde verhalen schrijven onder het thema ‘Woerden wordt vervolgd’. We beginnen alvast in het najaar van 2021. Dan kunnen we een eerste serie verhalen en tekeningen presenteren rond de startbijeenkomst van Woerden 650. Een tweede reeks zal later in 2022 verschijnen.

 

Meedoen met een korte cursus

Veertig personen (20 tekenaars en 20 schrijvers) bieden wij de kans hun vaardigheid in schrijven of tekenen te ontwikkelen in een vierdelige cursus onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven). Deze personen worden gekoppeld in duo’s om er samen iets prachtigs van te maken: een geïllustreerd verhaal.

Alle deelnemers krijgen een bijzondere kans om met een andere blik te schrijven en tekenen en om samen te werken met iemand met andere vaardigheden.


Meedoen zonder cursus

Je kan ook meedoen zonder cursus. Deelnemende schrijvers en tekenaars koppelen wij in duo’s,

Zij kunnen zelf aan de slag. Je kan je nu inschrijven; de details hoor je later.

 


Thema: Woerden wordt vervolgd

Met dit thema richten wij ons op de toekomst van Woerden en bouwen voort op het rijke verleden van de stad. Het resultaat is voor elk koppel een toekomstfantasie: een tekening met een verhaal erbij of een verhaal met een tekening daarbij.

 

Ik wandel door Woerden, langs de ‘Oude Rijn’ in het centrum, of wat er van over is. Een brug weerspiegelt in het water, danst voor mijn ogen, een fata morgana............wordt vervolgd.

Tekst: Winny van Rij, tekening: Elly Waterman

 

Praktische zaken

De cursussen vinden plaats in twee series:

  •     maandagmiddagen 11 oktober, 25 oktober, 8 november en 22 november 2021
  •     zaterdagmiddagen 15 januari, 29 januari, 12 februari en 26 februari 2022

De kosten bedragen dankzij een bijdrage van de organisatie van Woerden650 slechts 30 euro voor de vier bijeenkomsten per persoon.

De cursusmiddagen vinden plaats in het Baken, Beneluxlaan 3, 3446 BK Woerden. Klik hier voor een routebeschrijving.

MEER INFO & INSCHRIJVEN