Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Democratie voor iedereen - Hans Hagen

publicatiedatum: vr 9 april 2021

Oud-voorzitter Hans Hagen schreef in de afgelopen maanden een boek. Het heet “Democratie voor iedereen", "Naar een oprecht stelsel van Vertegenwoordiging”. De samenvatting begint met: “Na de drama’s van de aardbevingsschade in Groningen en de kinderopvangtoeslagaffaire is de Nederlandse rechtsstaat meer dan ooit aan vernieuwing toe. Wat gaat er fout en waar moeten we ingrijpen?

 

Boek

De meeste Nederlanders waarderen onze democratie, maar ze wantrouwen politici. Steeds minder burgers zijn lid van een partij en veel mensen gaan niet meer stemmen.

Dit boek geeft een verrassend nieuw voorstel om de Nederlandse democratie te moderniseren en daarmee de grondwettelijk vereiste evenredige vertegenwoordiging structureel te verbeteren.

Bij de plaatselijke boekhandel te bestellen. (175 blz, Uitgeverij Eburon, Utrecht, 19,10 euro)
 

Hans Hagen (Zwijndrecht, 1944) oud-directeur  van het toenmalige Hofpoort Ziekenhuis. Hij nam eind 2000 afscheid als directeur van het Woerdense ziekenhuis, dat later fuseerde met het Antonius.

 

Portret van Hans Hagen oudvoorzitter Kunstkring  (2015 door Theo Aartsen)

..................We gaan wat verder terug in de tijd. Het was 1992, toen Hans geraakt werd door een prachtige expositie van Leo Gestel in het Singer in Laren. Later in het gesprek komen we uiteraard op Gestel terug.
Belangstelling voor kunst had hij al van jongs af aan. Pas in november 2006 begon hij daadwerkelijk te schilderen. Hij volgde in de periode 1970-1978 in Amsterdam, Utrecht (Artibus)
..............

 

intervieuw Hans Hagen oud directeur Hofportziekenhuis (filmpje door RPLFM)

............Hans Hagen vertelt over hoe de fusie van het Hofpoort ziekenhuis met het Antonius ziekenhuis is verlopen. In 2012 was de Woerdense politiek al op de hoogte van de gevolgen........