Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Workshop mindfulness

publicatiedatum: ma 5 april 2021

Mantelzorg, het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ruim 2,6 miljoen Nederlanders zorgen langdurig en onbetaald voor een partner, ouder, kind, vriend of kennis. Dit aantal neemt nog steeds toe. Hoe kun je als vrijwilliger hier een waardevolle bijdrage aan leveren? Dat is het onderwerp van deze (online) workshop.

 

Kennismaking met mindfulness
8 april 2021
10:00 - 11:30


Verder komt bijvoorbeeld het samenspel met de (in)formele zorg aan bod en wat een mantelzorger nodig heeft om de zorg goed vol te houden. Kortom, je leert hoe je op een ondersteunende wijze met mantelzorgers in gesprek kunt gaan en hen betekenisvol kan bijstaan.

 

Tijdens deze workshop ga je op een ontspannen manier ervaren hoe het is om je aandacht bij datgene te houden waar je op dat moment mee bezig bent.
Tijdens het doen van jouw vrijwilligerswerk en in het dagelijks leven ben je vaak afgeleid door allerlei gedachten die maar door je hoofd razen. Je krijgt tips en oefeningen die je kunt toepassen zodat je wat meer rust en ontspanning gaat ervaren.

 

De workshop vindt plaats in een online omgeving. Na aanmelding ontvang je van de VrjiwilligersAcademie meer informatie over het online bijwonen hiervan.

Lijkt het je moeilijk of ben je niet in de gelegenheid om online mee te doen? Laat het de VrjiwilligersAcademie weten. info@hartvoorwoerden.nl  Dan kijken we samen naar een oplossing.

 


De workshop wordt gegeven door Mirjam Everhard. Zij is gediplomeerd Mindfulnesstrainer en - therapeut en heeft een eigen praktijk.