Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Van "24 uur van Woerden" naar 10 dagen wandelen.

publicatiedatum: di 30 maart 2021

De jublieumeditie van de 24 uur van Woerden is opnieuw uitgesteld door de coronamaatregelen, maar "niet getreurd" er is een oplossing. De organisatie van “de 24 uur” heeft de koppen bij elkaar gestoken en een geweldig en volledig coronaproof alternatief ontwikkeld. De Woerdense WandelWeek, van vrijdag 4 juni t/m zondag 13 juni 2021. De geplande "24 uur jubileumeditie" (want 5 x) heeft dan plaats in 2022.

 

De Woerdense WandelWeek 2021

van vrijdag 4 juni 17.00 uur t/m zondag 13 juni 17.00 uur 10 dagen 24 uur coronaproof wandelen.

 

Een heerlijke wandelweek om geld op te halen én jouw eigen heldenronde te lopen voor jouw geliefden. Zet de week in je agenda en bedenk alvast mooie coronaproof acties om geld op te halen.

Alle details t.z.t. op de site van 24 uur

 


Geld inzamelen

Gineke van Kesteren, voorzitter van de 24 uur van Woerden: “We zijn supertrots dat we een nieuw coronaproof alternatief hebben bedacht om toch geld te kunnen ophalen voor de 24 uur van Woerden waardoor we het Woerdense inloophuis “Leven met kanker” weer kunnen ondersteunen. We hebben de vijfde editie van het event inmiddels moeten verzetten naar 2022. En daar kijken we onwijs naar uit! Per saldo hebben we deze periode van twee jaar geen inkomsten gehad waardoor het inloophuis in zwaar weer is gekomen en met voortbestaan wordt bedreigd. Door de deelnemers met de Woerdense WandelWeek geld te laten ophalen hopen wij het inloophuis weer ademruimte te geven om het vol te houden tot de 24 uur in 2022.”


Woerdense WandelWeek

Deze ruime week, van vrijdag 4 juni 17.00 uur t/m zondag 13 juni 17.00 uur zal uiteraard in het teken staan van wandelen. De Wandelweek biedt alle wandelaars, van jong tot oud, van atletisch tot beperkt, van beginners tot ervaren wandelaars de mogelijkheid om te wandelen voor de 24 uur van Woerden. Niet met z’n allen tegelijk, maar wandelen wanneer je wilt, hoe ver je wilt en zo vaak als je wilt.


24 knooppunten

Op basis van 24 knooppunten door de gehele omgeving van Woerden worden routes opgezet. Deelnemers kunnen ook zelf routes maken via deze knooppunten. Er zijn themaroutes zoals de kaasroute, een rollatorloop, een kabouterwandeling voor kinderen en freewalking waarbij je geheel zelf bepaalt hoe je jouw wandeling maakt. Voor ieder wat wils. Begin wanneer je wilt, waar vandaan je wilt en hoever je wilt lopen. En loop euro’s bij elkaar voor het inloophuis.


Hoe werkt het?

Binnenkort vind je op de site alle informatie over deelname, routes en coronaproof lopen.

Download hier alvast jouw raamposter zodat je Woerden laat zien dat je meedoet.

Je hoeft je niet vooraf aan te melden om de routes te gaan wandelen.