Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Pasen & Kinderen: Tips

publicatiedatum: wo 24 maart 2021

Pasen verloopt, met corona, wat anders dan anders, niet/weinig op visite, geen bezoek thuis, geen pretparken en uitstapjes, maar vaak gewoon thuis. Wat doe je dan met kinderen? Wij verzamelden een paar activiteiten voor Pasen die je gewoon thuis of rond je huis kan doen.

 

Natuurlijk & Bekend (voor de hand liggend).

  • Eieren schilderen:  wat je ervoor nodig hebt zijn hardgekookte eieren, kwasten en waterverf, (kan ook met stempelen en stickeren.
  • Eieren zoeken:  het verstoppen en laten vinden van (paas) eieren, (je kan ook de kinderen eieren laten verstoppen en dat de volwassenen ze moeten vinden, maar wie eet ze dan op?), je kunt ook tevoren enkele eitjes verstoppen op een rustige wandelplek en dan ze "spontaan"laten ontdekken, (he kijk eens! wat zie ik nou, een chocolade-eitje!, zouden er nog meer liggen?) .
  • Eierrace: In de tuin of in het huis een (hindernis) parcour alle deelnemers krijgen een (nep)ei balletje, of hardgekookt ei op een lepel. Dan het hele parcours afleggen en zorgen dat het ei niet valt! variant: een estafette met bijvoorbeeld 2 teams die de lepel met het ei moeten doorgeven aan elkaar op de helft van het parcour of die van eind punt weer terug moeten naar het beginpunt.
  • Paastak maken: zoek een grillige tak en versier die met frutsels, knutsels, snoep/choco-eitjes enz en zet die tot slot stevig in een vaas of bak.
  • Tekenen, kleuren en Knutselen: Met papier, karton, een schaar, lijm en stiften en afbeeldingen van internet kom je al een heel eind!

       - Je kan een diadeem of hoofdband met paashaasoren maken of een paasslinger.

       - Ook mogelijk Vrolijk Pasenkaartjes maken en die bezorgen bij goede buren, bekende of familie

       - Tekeningen op het raam: Met krijtstiften/whiteboard markers  met eieren, paashazen en teksten.

       - Paaskijkdoos: met uitgeknipte "paasplaatjes, een kijk en lichtgat maak je een eigen paasverhaal.

  • Met stoepkrijt paaseiren op de stoep of terras tekenen en die laten versieren of een hinkel pad maken in de vorm van (paas)eieren! Elke keer iemand zonder fout heen en terug hinkelt verdient die een paaseitje!
  • Speurtocht: maak tevoren fotos in de buurt van plekken die de deelnemers kunnen herkennen, een straatnaambord, een tuinbeeld, een rare deur, een bijzondere bloem/boom enz.  (bijvoorbeeld 10/15 fotos) die samen een (korte) wandelroute terug naar huis vormen( laatste foto vlak bij huis).  Print de foto klein uit op 1 a4 en nummer ze op volgorde van de route. wie het eerst alle plekken gevonden heeft heeft "prijs". (kan ook in duo's)
  • paasbrood/ paascupcakes/paasbrood bakken, recepten zat op internet..

"