Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Wilhelminaschool tijdelijk naar terrein Thyssepad

publicatiedatum: za 20 maart 2021

Op 16 maart heeft het College een principebesluit genomen over de locatie van de tijdelijke huisvesting Wilhelminaschool. Deze huisvesting komt op de toekomstige woningbouwkavels aan het Thyssepad. Er waren acht locaties op het oog waarvan De Veste en de Jan Steenstraat respectievelijk eerste en tweede keuze waren.

 

Tijdelijke Locatie

Nadat de school een parkeeronderzoek heeft laten uitvoeren bleek dat er op De Veste een parkeerprobleem is als de camping vanaf mei tot oktober vol staat. Daarom is er voor gekozen om de woningbouwkavels te gebruiken. Het gevolg is dat deze kavels dus later kunnen worden uitgegeven.

 

Het vervolg
Eind maart is er gesprek met alle betrokken. Ook kan er schriftelijk gereageerd worden.

Daarna neemt het College een definitief besluit en kan de Wilhelminaschool de omgevingsvergunning aanvragen. De school, de gemeente en belanghebbenden gaan vervolgens met elkaar bespreken over de  inrichtingHet streven is dat de Wilhelminaschool na de zomervakantie in de tijdelijke huisvesting kan.

Mocht dit niet lukken dan zal de verhuizing uiterlijk in de herfstvakantie plaatsvinden.

 

Waarom?
Het huidige gebouw van de Wilhelminaschool wordt gesloopt en er komt een nieuw gebouw dat weer voldoet aan de huidige eisen. De verwachting is dat deze nieuwe definitieve school in de zomer van 2023 in gebruik genomen kan worden.