Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Corona, enkele "versoepelingen".

publicatiedatum: di 16 maart 2021

Een aantal coronamaatregelen is, vanaf vandaag dinsdag 16 maart, een beetje versoepeld. Dit zijn de zwemlessen voor kinderen (tot 12 jaar). Ook mogen winkels vanaf vandaag meer klanten ontvangen, (afhankelijk van hun omvang) en verder is er enige versoepelingen voor zowel (oudere) sporters, voor het geven van sommige (praktijk en theorie lessen en voor enkele soorten reizigers.

 

Winkel

Nog steeds moet u, minimaal vier uur van tevoren, een afspraak maken, maar de winkels mogen wel meer mensen tegelijkertijd ontvangen, één klant per 25 vierkante meter, (met een maximum van totaal vijftig klanten, tot vandaag waren maximaal twee klanten per verdieping welkom ).

 

Sporten

Naast de zwemlessen voor kinderen mogen ook volwassenen van 27 jaar en ouder nu buiten, op sportaccommodaties, met maximaal vier mensen samen sporten, mits ze anderhalve meter afstand houden.

 

Lessen

Voor mensen die dat nodig hebben voor het uitoefenen van hun beroep of bedrijf maar onder voorwaarden weer en ook theorie-examens en theorielessen voor bijvoorbeeld worden georganiseerd. Ook mensen die vanwege hun rijgedrag een zogenoemde educatieve maatregel opgelegd hebben gekregen, kunnen weer theorie-examen doen.

 

Inreisverbod

Ook wordt het inreisverbod iets verruimd. Het inreisverbod geldt voor landen buiten de EU, maar zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele/creatieve sector en "langeafstandsgeliefden" vormen een uitzondering en mogen Nederland weer inreizen.