Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Woerden is jarig!

publicatiedatum: zo 14 maart 2021

Woerden viert dat het 649 jaar stadsrechten heeft! Eergisteren om 11.00 uur hesen burgemeester Victor Molkenboer en Will Stoof, coördinator van Woerden 650, de Woerden 650 vlag in het Westdampark. Deze speciaal gemaakte vlag, hangt ook bij het kasteel en bij het gemeentehuis.

 

De respectabele leeftijd van 649 jaar verdient een feestje, maar is nog net geen feestjaar.

Daarop moeten we nog 365 dagen wachten… aftellend naar 12 maart 2022. Dat is de dag waarop onze stad 650 jaar geleden stadsrechten kreeg. Het unieke stadsjubileum gaan we op onze eigen wijze vieren met een jaarlang feest. Een inclusief feestjaar, voor en door Woerden en de Woerdenaren. Iedereen is welkom en samen maken we een blijvende herinnering!

 

De betrokkenheid is groot
Afgelopen maanden zijn door veel betrokken inwoners en ondernemers initiatieven en ideeën aangedragen voor de invulling van het programma. Soms klein en soms heel groot. En voor alle leeftijdsgroepen en interesses. Woerden 650 werkt aan een bruisend openingsfeest op 12 maart 2022. De rest van het jaar is de invulling aan de Woerdenaren zelf. En aan die uitnodiging werd massaal gehoor gegeven. Bestaande activiteiten worden feestelijker en groter aangekleed dan normaal en nieuwe activiteiten vinden hun oorsprong vanuit unieke samenwerkingen. Een resultaat om trots op te zijn. Hoe de feestkalender er precies uit gaat zien volgt later.

 

Praatjesmakers en plaatjesmakers gezocht
De organisatie van Woerden 650 is nog op zoek naar creatieve plaatjes- en praatjesmakers voor de werkgroep Communicatie. Wil je samen met andere enthousiaste vrijwilligers aan de slag om de voorbereidingen van het feestjaar in woord en beeld vast te leggen, of ben jij die razende Woerden 650-reporter die via video, foto of in tekst verslag van een activiteit wil doen? Meld je dan snel aan via communicatie@woerden650.nl

 

Volg Woerden 650 jaar
Voor wie altijd en overal op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over Woerden 650, volg @woerden650 op Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube. Of check regelmatig de website www.woerden650.nl.

Vriend worden

Hier kun je ook vriend worden van Woerden 650 en shop je unieke Woerden 650 items.

De inkomsten die hieruit voortvloeien worden gebruikt voor het organiseren en ondersteunen van de activiteiten.