Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Centraal Museum: "Ommuurde stad"

publicatiedatum: vr 12 maart 2021

Helaas zijn de musea, ook ons eigen stadsmuseum, nog steeds gesloten maar er is veel online te bewonderen. Zo ook in Centraal museum Utrecht, daar moest de expositie "De ommuurde stad" (Utrecht in de middeleeuwen) helaas vroegtijdig gesloten i.v.m. corona, wel is een korte en een lange online vertelling/film en u kunt "live" (in 360 gr ) digitaal door de expositie lopen, links hieronder

 

Centraal Museum: De ommuurde stad

De bouw, de bezetting, de belegeringen en de rol van de burgers; alles komt aan bod in het bijzondere verhaal over de Utrechtse stadsverdediging, die bestond van 1122 tot omstreeks 1830. Natuurlijk worden de aanpassingen in met name de zestiende eeuw, de sloop in de negentiende eeuw én de huidige betekenis voor de stad niet vergeten.

 

Rondleiding (17 minuten)

In deze speciale tour van conservator René de Kam door ‘De ommuurde stad. Geschiedenis van een stadsverdediging’, word je meegenomen op reis door het verhaal van de burgers die zich door de geschiedenis heen inzetten voor het beschermen van de stad.

KLIK HIER

 

Live rondleiding (58 minuten)
Bekijk de livestream waarin artistiek directeur Bart Rutten en conservator stadsgeschiedenis René de Kam je meenemen door de tentoonstelling 'De ommuurde stad. Geschiedenis van een stadsverdediging'.

Maak kennis met de stad in de middeleeuwen, bewonder eeuwenoude objecten en leer alles over de rollen van Karel V en koning Lodewijk XIV in Utrecht.

KLIK HIER

 

Zelf kijken

In de U kunt ook zelf digitaal door de tentoonstelling lopen in de 360 graden tour.

KLIK HIER