Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Woerden (nog geen) "Beste Binnenstad".

publicatiedatum: wo 10 maart 2021

Gemeente Woerden was, samen met Ede, genomineerd voor ‘Beste Binnenstad 2020’. Het landelijke Platform Binnenstadsmanagement heeft besloten om de Verkiezing Beste Binnenstad niet te laten doorgaan. Met de huidige coronamaatregelen en de consequenties daarvan voor de binnensteden lijkt het nu niet gepast om een feestelijke verkiezing te organiseren.

 

Gemeente Woerden was samen met Ede finalist in de categorie middelgrote binnensteden.

 

De Verkiezing Beste Binnenstad vormt om de drie jaar een feestelijke strijd tussen binnensteden. Gedurende het verkiezingsproces tonen de verschillende steden de ontwikkelingen die zij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. De binnenstad die zich het beste heeft ontwikkeld in een periode van drie jaar wint uiteindelijk de titel ‘Beste Binnenstad’. “Op dit moment is er geen reden voor een feestje in de binnenstad, dus ook niet voor een feestelijke verkiezing” aldus Felix Wigman, voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement. “Bovendien is het nu niet mogelijk om met een jury de binnensteden te bezoeken”.

 

Wethouder George Becht zegt begrip te hebben voor dit besluit. “Nu de winkels, de horeca en de culturele voorzieningen grotendeels gesloten zijn, is het voor de jury onmogelijk om een goed beeld te krijgen van de binnensteden,” aldus Brecht tegen RPL.

 

Het Platform Binnenstadsmanagement gaat samen met de finalisten op zoek naar een passende oplossing voor de situatie.