Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

‘Wit Konijn Rood Konijn’ - gratis theater

publicatiedatum: do 4 maart 2021

Het Klooster staat stil bij langste theaterstop van de moderne geschiedenis met de gratis online voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ 13 maart is het een jaar geleden dat de meeste theaters over heel de wereld moesten sluiten. Op zaterdag 13 maart, 20.00 uur zal ‘Wit Konijn Rood Konijn’ op dezelfde tijd in 60 landen worden gespeeld, Zo staan we stil bij de langste theaterstop in de moderne geschiedenis.

 

Waardoor er wereldwijd een enorme theatrale gemeenschap ontstaat.

 

Kharim Amier

Acteur Kharim Amier speelt, live vanuit de zaal in Het Klooster, de hoofdrol in ‘Wit Konijn Rood Konijn’.

Met een stapel beschreven vellen in de hand begint hij, geheel onvoorbereid aan deze bijzondere voorstelling zonder set en zonder regisseur.  ‘Wit konijn rood konijn’ is een onovertroffen tekst over het subtiele spel van verwachtingen en afspraken dat elke toneelvoorstelling is.

Kharim is geboren in Woerden (1995) en volgde van jongs af aan toneellessen in Het Klooster.

 

Hij studeerde in 2019 af aan de Arnhemse Toneelschool. Tijdens zijn afstudeerjaar liep hij stage in de voorstelling BAMBI | WHAT’S IN A FAIRYTALE?! onder regie van Sarah Moeremans. Meteen na zijn afstuderen speelde hij opnieuw bij Toneelgroep Oostpool. Hij is onder andere bekend van de webseries ‘Toen wij de tijd hadden’ en ‘Kramp’. De afgelopen periode repeteerde hij bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) voor de productie Romeo en Julia in de regie van Michiel van Erp.

 

De acteurs krijgen de tekst niet vooraf te zien, maar krijgt deze aangeleverd in een verzegelde envelop.

Vervolgens zullen ze onvoorbereid de tekst openen.

 

Nassim Soleimanpour.

Wit Konijn Rood Konijn werd geschreven door de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. De wereldpremière vond plaats in 2011 tijdens het Edinburgh Fringe Festival en Summer Works Toronto en is inmiddels al vele malen wereldwijd uitgevoerd. Nu, 10 jaar later is het toneelstuk ‘White Rabbit Red Rabbit’ een van de meest uitgevoerde toneelstukken ter wereld geworden.

Nassim Soleimanpour woont nu in Berlijn en realiseert zich dat onze wereld in de val zit, net als hij tien jaar geleden. Daarom werd het idee geboren om zijn toneelstuk aan te bieden en producenten, artiesten en publiek over de hele wereld te verbinden en te versterken.

 

De voorstelling wordt gespeeld in de zaal van Het Klooster en zal live via Zoom te beleven zijn.

De livestream is gratis te bekijken, een donatie wordt op prijs gesteld.

Aanmelden via www.kloosterwoerden.nl