Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Waar zet je de fiets neer?

publicatiedatum: za 27 februari 2021

Je kunt in Woerden alleen op het station je fiets "bewaakt" achterlaten. In een motie van ChristenUnie/SGP, Progressief Woerden en STERK Woerden dringen ze aan op onderzoek naar de haalbaarheid van een fietsenstalling in het centrum van Woerden.

 

In 2019 vroeg het CDA ook aandacht voor het stallen van fietsen in het centrum. In de aanloop naar de verkiezingen in het voorjaar van 2018 was er zelfs een gratis fietsenstalling in de tijdelijke CDA-verkiezingswinkel in de Voorstraat. ,,Als je wilt dat mensen met de fiets naar de binnenstad komen, moet je dat ook faciliteren" (Job van Meijeren).

Ook Winkeliers in het centrum zijn bezig met hoe de stortvloed van fietsen op sommige plekken voorkomen kan worden maar zoeken een flexibele oplossing zoals het (tijdelijk) maken van speciale vakken voor fietsen, (zie foto stadshart )

 

Er werd in 2019 gekeken naar een (bewaakte) stallingsruimte in de Wagenstraat en een tijdelijke voorziening op het Kerkplein maar daar zou het de markt en evenementen "in de weg"zitten.

 

Pas als duidelijk is dat een bewaakte of onbewaakte fietsenstalling haalbaar is gaat worden gekeken naar hoe die fietsenstalling er dan moet komen. In Woerden centrum was in het verleden al eens een bewaakte fietsenstalling maar die verdween omdat er toen te weinig gebruik van werd gemaakt.