Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nominatie voor Marga Miltenburg.

publicatiedatum: do 25 februari 2021

De Woerdense Marga Miltenburg is een van de drie genomineerden voor de Bakhuis Wolters prijs. de andere kanshebbers zijn Bouchra Dibi, en Lineke Maat. De prijs wordt 5 maart voor de eerste keer uitgereikt door de provincie Utrecht. Ze doen dat aan de vrouw die zich, voor of achter de schermen, het meest zichtbaar inzet voor de maatschappij en de emancipatie van de vrouw in het bijzonder.

 

Uit het juryrapport

Marga Miltenburg is een voorbeeld op gebied van sociaal ondernemerschap van en door vrouwen, in haar loopbaan is ze continu bezig om vrouwen van allerlei achtergronden voor het voetlicht te zetten.

Al op jonge leeftijd wees zij op de noodzaak en mogelijkheid om meer vrouwelijke deskundigen in beeld te brengen binnen alle media, maar ze is niet blijven hangen in oude feministische gedachten.

 

Ze heeft aangetoond met haar ‘bestuursschap’ in de Marga Klompé Stichting en de oprichting van Sprekersbureau ZijSpreekt (2009), met de tijd mee te gaan en voortdurend aan te sluiten en te acteren op actuele ontwikkelingen en nieuwe manieren te verzinnen. Miltenburg is tomeloos in haar inzet om aandacht te vragen voor andere vrouwen en wordt nu eens zelf in het zonnetje gezet. De jury nomineert graag Marga Miltenburg voor de eerste Bakhuis Wolters Prijs.

 

 

Glazen plafond doorbreken.

Sprekersbureau ZijSpreekt: Marga Miltenburg wil daarmee dat meer vrouwen op de voorgrond kunnen treden op congressen en symposia. Daartoe staan er 500 interessante deskundige spreeksters op de site vermeld. Meer info op de website www.zijspreekt.nl.