Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

de ThuisKUNSTroute - aanmelden

publicatiedatum: wo 10 februari 2021

De Woerdense stichting KUNSTaandenRIJN organiseert de ThuisKUNSTroute. Woerdense kunstenaars kunnen zich nu als deelnemer aanmelden. De route maakt het mogelijk om op een veilige manier kunst te bekijken. Nu musea en expositieruimtes voorlopig dicht blijven is het idee ontstaan om een expositie in te richten die vanaf de straat bekeken kan worden.

 

ThuisKUNSTroute

Elly Waterman, bestuurslid van KUNSTaandenRIJN, vertelt: “We zitten momenteel veel te veel binnen. Natuurlijk loop ik elke dag een blokje om, maar daarmee kan ik mijn honger naar kunst niet stillen. Ik denk dat dit voor veel anderen ook zo is.”


Vanaf 15 maart zal de ThuisKUNSTroute gelopen kunnen worden. De kunstwerken worden opgesteld in tuinen of op vensterbanken, zodat ze goed zichtbaar zijn vanaf de straat. De route kan natuurlijk ook per fiets of auto worden afgelegd.

 

AANMELDEN VOOR 28 FEBRUARI


KUNSTaandenRIJN zorgt voor een kaart met de deelnemende kunstenaars, die te downloaden is vanaf het internet.


Elly hoopt dat alle Woerdense kunstenaars zich zullen aanmelden, inclusief alle kunstenaars uit de kernen Zegveld, Harmelen, Kanis en Kamerik.  Deelnemers moeten zich uiterlijk 28 februari inschrijven. Inschrijven is mogelijk via de website van KUNSTaandenRIJN.

Foto: Kunst in een tuin in Woerden. Fotograaf: Elly Waterman

 

Elke dag zo veel mogelijk binnen blijven. Thuis werken totdat de muren op je af komen. Vervolgens toch maar even naar buiten gaan, alweer datzelfde blokje om. Ben jij dat ook zo zat? Wij bij KUNSTaandenRIJN in ieder geval wel! Wij vinden het tijd om de creativiteit weer te laten stromen, want niks is zo goed voor een mens dan geïnspireerd te raken, nietwaar?

 

Daarom brengen we jullie vanaf medio maart de ThuisKUNSTroute. Tijdens de ThuisKUNSTroute zullen een maand lang kunstwerken te zien zijn langs wandel- en fietsroutes in de gemeente Woerden. Achter ramen of in voortuinen. Bij de kunstenaar thuis of bij een kennis. Hartstikke coronaproof, want je kan alle kunst bewonderen in jouw eigen tijd en in de buitenlucht!

 

De kunst zal te zien zijn vanaf de straat of vanaf de stoep. Je hoeft bij niemand binnen te komen.

Heb je nou zelf beelden gemaakt in je tuin en mag iedereen die wel eens zien? Of staat je hele zolder vol met schilderijen die wel eens wat daglicht kunnen gebruiken?

 

Meld jouw werk dan aan!

Geef het adres waar je werk te zien zal zijn door, dan voegen wij het toe aan de route. Oud werk, nieuw werk, een serie, het mag allemaal! Let wel: deelname is op eigen risico. Je dient zelf zorg te dragen voor je kunstwerk. Maar daarbij beperk je tot één adres per kunstenaar; maar gebruik als je wilt al je ramen en de hele tuin.

 

Heb je geen tuin en geen raam dat van de straat zichtbaar is?

Dan kan je ook meedoen. Vraag een vriend(in) of kennis of je daar tijdelijk je werk mag neerzetten. Wie zou dat niet leuk vinden?

 

Aanmelden kan tot en met 28 februari 2021 met het aanmeldformulier. KUNSTaandenRIJN verzamelt alle aanmeldingen en we maken er een mooie, actieve en vooral veilige ThuisKUNSTroute van.