Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stadsdichters

publicatiedatum: za 20 februari 2021

Woerden heeft al een tijdje geen stadsdichter meer. Er zijn er tot 2018 in totaal vier dichter aangesteld geweest, en er was zelfs,heel kort, een jeugddichter in onze stad. Maar doordat de bijdragen en betrokkenheid van de gemeente en diverse participanten bij het stadsdichterschap steeds verder afnamen is deze (nieuwe) traditie helaas beëindigd. Hoe anders is dat bijvoorbeeld bij "grote broer" Utrecht

 

Het Utrechts Stadsdichtersgilde heeft tien nieuwe gedichten geschreven bij belangrijke gebeurtenissen in Utrecht in 2020. De gedichten zijn samengebracht in een digitaal bundeltje met de titel

‘Er is een stilte die anders is dan stilte was’.

De stadsdichters lieten zich inspireren door uiteenlopende gebeurtenissen, van de singel die eindelijk weer rond is, tot aan het aantreden van burgemeester Sharon Dijksma. De gedichten zijn voor iedereen gratis online te lezen via de website van het Stadsdichtersgilde ).

 

Het dichtbundeltje sluit aan op het video-jaaroverzicht van de gemeente Utrecht. Zo vormen ze een aanvulling op de ‘officiële’ stadsgedichten die dit jaar al door de dichtersgroep werden geschreven.

Want ondanks dat er dit jaar veel plannen niet door konden gaan vanwege het coronavirus, hebben de dichters in 2020 niet stilgezeten.

Er verschenen meerdere gedichten, voor onder andere de Versvrijheid-krant.

Die werd in mei 2020 door de stad verspreid, met poëzie over 75 Jaar Vrijheid in Utrecht.

 

Misschien is een "poëzieclan" wel iets voor Woerden?

OVERIGENS

Onderstaande bundels van Woerdense Stadsdichters zijn, nog steeds te koop via onze site.

(ex verzendkosten € 7,50) mail daarvoor naar info@cultuurlokaal.nl

 

Meer info over Woerdense stadsdichters zie rubriek Stadsdichters