Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Eerste prikken ook in de provincie Utrecht

publicatiedatum: vr 8 januari 2021

Ook in Utrechtse ziekenhuizen is afgelopen woensdag gevaccineerd tegen het coronavirus Onder andere zijn In het Antonius en in het UMC de eerste medewerkers gevaccineerd. De groep die het vaccin krijgt behoort, volgens de landelijke richtlijnen, tot diegene die ingezet zijn in de directe patiëntenzorg aan Covid patiënten, op de SEH, de Intensive Care of elders in de COVID-zorg,

 

De eerste 3.000 vaccins werden woensdagochtend onder politiebegeleiding vanuit Oss naar Utrecht vervoerd. Vervolgens zijn ze vanuit het UMC Utrecht verdeeld over het Diakonessenhuis, het St. Antonius Ziekenhuis en het Meander Medisch Centrum.

 

Joy-Ann Duursma, verpleegkundige op de corona-afdeling van het UMC Utrecht kreeg om 14.00 uur de injectie en was daarmee een van de eerste in Utrecht.

Angelique Diks, (zie foto) verpleegkundige op Covid-afdeling F2, kreeg als een van de eerste medewerkers in het St. Antonius Ziekenhuis de prik.

 

"Ik voel me vereerd dat ik vandaag al de prik heb mogen krijgen, omdat ik natuurlijk mezelf wil beschermen maar ook de patiënten en dierbaren in mijn eigen omgeving. Ik hoop dat het vaccineren ervoor zorgt dat we met elkaar snel weer naar het normale leven terug kunnen", aldus Angelique, op de site van het Antonius.