Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Terugblik: Carona in Woerden

publicatiedatum: za 9 januari 2021

De gemeente blikt terug op de afgelopen maand: Begin december hoopten we nog op meer ruimte tijdens de feestdagen om familie en vrienden te zien. Het was dan ook teleurstellend dat het aantal besmettingen bleef oplopen. 2x toe werden in december maatregelen aangescherpt. Op dit moment beleven we de strengste lockdown tot nu toe.

 

Het aantal besmettingen lijkt in de tweede corona golf breder verspreid in onze samenleving. Tijdens de eerste golf werden 294 besmettingen gemeld. Vanaf 1 september zijn daar 2136 meldingen bij gekomen, waarvan 908 in december. Wel zijn tijdens de eerste golf meer mensen overleden. (tot september 20 personen, vanaf september 5 personen)

 

Decembermaand

De besmettingscijfers van onze gemeente lagen in de maand december hoger dan ooit. Op 21 december meldde de GGDrU (GGD regio Utrecht) 62 positief geteste mensen uit onze gemeente. Het hoogste cijfer tot nu toe. Het gemiddelde in december lag op 29 positief geteste mensen per dag. Om gemeenten met elkaar te kunnen vergelijken worden de cijfers ook per 100.000 inwoners berekend. Het cijfer 29 komt neer op ongeveer 55 positief geteste mensen per 100.00 inwoners. Dit getal per 100.000 inwoners is fors hoger dan de cijfers van de grote steden in deze periode. Sinds een kleine week zien we een lichte daling. Hopelijk zet deze daling in januari door. In december is 1 inwoner overleden aan corona.

 

Vooruitzichten

Op korte termijn zijn de vooruitzichten niet gunstig. Minstens tot en met 19 januari hebben we te maken met strenge regels. Extra zorgen baart de ontdekking van een nieuwe variant van het coronavirus. Deze variant is meer besmettelijk dan het oorspronkelijke virus.

 

Vaccin

Op langere termijn kunnen we uitzien naar een goed werkend vaccin. In de loop van januari gaat het vaccinatieprogramma van start gaat. Het zal nog maanden duren voor iedereen gevaccineerd is. Hou daar rekening mee bij het maken van plannen. Uiteindelijk zal onze maatschappij zich weer langzaam kunnen ontspannen. In dat opzicht wordt 2021 een hoopvol jaar.

 

Meer info vaccin