Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

"Toevluchtsoord" Lijst van der Does

publicatiedatum: vr 1 januari 2021

Partij Verheyen is niet meer. Deze (een-persoons)partij, was ontstaan door een, vrij plotseling, vertrek afgelopen najaar van Verheyen bij Sterk Woerden. Zij heeft zich, officieel per vandaag; 1 januari, aangesloten bij Lijst van der Does die daarmee 2021 begint met zes zetels in de gemeenteraad. L.v.d.Does heeft al eerder een "wees" uit de gemeenteraad "geadopteerd" t.w. Arentshorst (van Inwonersbelangen)

 

Verheyen zei Sterk Woerden vaarwel vanwege verschil van inzichten en sluit zich dus aan bij Lijst van der Does. Ze zegt zich te vinden in de standpunten van het verkiezingsprogramma van Lijst van der Does en wil ‘graag helpen om deze doelstellingen te verwezenlijken’. Fractievoorzitter Jaap van der Does zegt op een lange en vruchtbare samenwerking te rekenen.

Verheyen is het tweede raadslid dat zich door een breuk binnen de oorspronkelijke partij "onderdak" heeft gezocht bij coalitiepartij Lijst van der Does. In 2018, kort na de gemeenteraadsverkiezingen, kwam Lia Arentshorst al over die oorspronkelijk in de raad zat voor Inwonersbelangen.

 

Verheyen was voor haar raadslidmaatschap onder andere actief in het Dorpsplatform Harmelen.