Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

RijnKUNSTprijs 2021

publicatiedatum: za 26 december 2020

Het zijn vreemde tijden. Hopelijk gaan we in maart weer terug naar het oude normaal. De stichting Kunst aan de Rijn, Woerden hoopt dat de jaarlijkse kunstwedstrijd rond de RijnKunstPrijs in 2021 gewoon door kan gaan en vraagt u om, indien u deelname overweegt u in te schrijven, dat voor januari 2021 te doen. Het toepasselijke thema is "de nieuwe tijd". Hieronders alle gegevens

 

KUNSTaandenRIJN Woerden schrijft voor de vierde keer een wedstrijd uit voor de RijnKUNSTprijs.

 

Dit jaar voor 2D- en 3D-werkstukken en foto’s. Beeldende (amateur)kunstenaars die wonen, werken of leren in de gemeente Woerden mogen meedoen.

 

(Trofee Rijnkunstprijs)

 

 

 


Tijdschema

Aanmelden: uiterlijk 1 januari 2021

  • Kunstwerk gereed en insturen foto: 1 maart 2021
  • Kunstwerk brengen naar bibliotheek: maandag 22 maart 2021, 9:30 uur
  • Expositie in Bibliotheek Het Groene Hart Woerden: 23 maart – 24 april 2021
  • Prijsuitreiking: zaterdag 24 april 2021. Tijd volgt
  • Kunstwerk ophalen in bibliotheek: maandag 26 april 2021, 9:30 uur

 

Het thema van de wedstrijd is “de nieuwe tijd”

Om u een handreiking te doen en dit thema handen en voeten te geven in een 2D of 3D werkstuk, hieronder wat ideeën en enkele foto-voorbeelden.

Het bestuur van KUNSTaandenRIJN bedacht dit thema in juni 2020, nog midden in de corona-crisis. De verwachting was op dat moment dat er een “nieuwe tijd” zou ontstaan, met een “nieuw normaal”. Zullen we in de toekomst allemaal met mondkapjes lopen?

(foto:Inge Sips prijswinnaar 2020)

Gaan we niet meer op vakantie naar verre landen? Blijven we onderling afstand houden?

Bij de woorden “de nieuwe tijd” kunt u natuurlijk ook denken aan de verre toekomst.

Hoe nieuw zal de tijd zijn over 20, 50 of 1000 jaar?

 

Jury en nominaties            

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury.


Publieksprijs en expositie

De genomineerde werkstukken worden geëxposeerd in de Bibliotheek Het Groene Hart. Bezoekers kunnen daar hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. De stemming voor de publieksprijs sluit op 20 maart, om 15:00 uur. De openingstijden van de bibliotheek staan hier.

Meedoen?

Wilt u meedoen met deze wedstrijd? Schrijft u zich dan in door uiterlijk op 1 januari 2021 een e-mail te sturen aan KUNSTaandenRIJN.woerden@gmail.com. Eerder inschrijven mag ook. Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer, mailadres en het type kunstwerk dat u van plan bent in te sturen.

 

Inschrijgeld

Aan de deelnemers vragen wij een inschrijfgeld van 10 euro. Maak dit bedrag tegelijk met uw inschrijving over op bankrekening NL63 RBRB 0706 4662 92 t.n.v. Stichting KUNSTaandenRIJN Woerden. Vermeld daarbij “RijnKUNSTprijs 2021” en de naam van de deelnemer. Ter informatie: RBRB is de code van de Regiobank.

Eigendom

De ingezonden werken blijven uw eigendom. De werken zijn tijdens de expositie en de prijsuitreiking niet verzekerd. Als u dat wel wilt, dient u zelf voor een verzekering te zorgen.

De vorm waarin u meedoet, ets, schilderij, tekening, foto, beeldhouwwerk etc. is geheel vrij. De enige voorwaarde is dat u een creatieve interpretatie instuurt van het thema van de wedstrijd en dat u woont, werkt of les heeft in de gemeente Woerden.

 

2D en 3D

Werken in de categorie 2D mogen niet groter zijn dan 120×120 cm en niet zwaarder dan het gewicht van een houten raam met canvas. Zorgt u voor een goede ophangconstructie?

Werken in de categorie 3D voor plaatsing in een vitrine mogen maximale afmetingen van 40x40x40 cm hebben. Grotere werken in 3D moeten zelfstandig kunnen worden opgesteld op bijvoorbeeld een tafel en kunnen dan aangeraakt worden door het publiek. Neemt u bij twijfel contact met ons op.

Als uw werk gereed is, stuur dan een foto van het kunstwerk per e-mail aan ons toe. Vermeld u daarbij ook de afmetingen. Daarmee verleent u ons tegelijk toestemming om de foto in onze uitingen, zoals op deze website en bij onze persberichten te gebruiken.

 

Als er zoveel inzendingen zijn dat deze niet allemaal kunnen worden opgehangen in de bibliotheek, dan zullen wij in overleg met de jury een selectie maken.